Nowy , dzień dobry.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Glauberyt76
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.05
    • 6

Nowy , dzień dobry.

Widać dojrzalem do tego, żeby się tu zarejestrować.
    Witam, jestem zbieraczem amatorem. Z wykształcenia historyk, chyba dość kiepski , bo nie pracujący w zawodzie. Darzący jednak miłością przedmioty z czasów minionych. Moje znajdki podnoszę generalnie z wykopów budowlanych na terenach starych jednostek wojskowych itp. Pasja to świeża, impulsem było znalezienie rok temu pierwszej butelki .
    Pozdrawiam serdecznie licząc na pomoc przy identyfikacjach.
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24149

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Glauberyt76
    Widać dojrzalem do tego, żeby się tu zarejestrować.
    Witam, jestem zbieraczem amatorem. Z wykształcenia historyk, chyba dość kiepski , bo nie pracujący w zawodzie. Darzący jednak miłością przedmioty z czasów minionych. Moje znajdki podnoszę generalnie z wykopów budowlanych na terenach starych jednostek wojskowych itp. Pasja to świeża, impulsem było znalezienie rok temu pierwszej butelki .
    Pozdrawiam serdecznie licząc na pomoc przy identyfikacjach.
    Cześć i czołem, cóż to za butelka była spowodowała ten bieg zdarzeń?
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Glauberyt76
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2018.05
      • 6

Deutches Brauchas Bruhn & Froese Instenburg.

Comment

• Glauberyt76
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2018.05
        • 6

Brauhaus

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
          Koszęcin, Zamkowa 1, Browar Śląsk / Restauracja Pod Pałacem
          pebejot
          Koszęcin to niewielka śląska mieścina, położona niedaleko Lublińca, znana z Pałacu Koszęcińskiego, który jest aktualną siedzibą Zespołu Pieśni i Tańca Śląsk.
          Od 2022 roku Koszęcin jest też na piwnej mapie Polski dzięki otwarciu browaru restauracyjnego Śląsk.
          Do Koszęcina...
          2022-12-07, 07:28
        • bastion
          Ukraina, Ivano - Frankivsk, Petlury 2/3, Brovarnia Honir. [Bez wyszynku]
          bastion
          Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
          Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...
          2022-11-21, 12:52
        • darekd
          Auer, Kobler-Weisse
          darekd
          Browarek z Burghausen w Górnej Bawarii przy granicy z Austrią. Piękna miejscowość z najdłuższym zamkiem w Europie.

Niektóre źródła informują, że ten browar z 1809 został w 1976 roku zamknięty:

http://www.weizenbierglaeser.de/weiz...erei-auer.html

ale...
          2018-06-20, 19:49
        • Gambrinus
          Suntory, Craft Select I.P.A.
          Gambrinus
          Puszka 350 ml. 6.5% alk. Około 280 jenów.
          IPA w stylu amerykanskim. Zywiczno- cytrusowe nuty, choc wyrazne, nie dominuja smaku. Gorycka wyrazna, slodycz rowniez. Kolor jak Pilsner Urquell. Całkiem porządna piana, zostawia osad na sciankach szklanki.
          Podnosze ocene za wiernosc stylowi,...
          2016-10-25, 04:00
        • nuru
          nuru wita :)
          nuru
          Witam wszystkich,

Moja przygoda z prawdziwym piwem zaczęła się stosunkowo niedawno, kiedy po skończeniu studiów fundusze zaczęły pozwalać, żeby głównym kryterium przy zakupie nie była cena
          Na razie jestem na etapie odkrywania nieznanych wcześniej dla mnie stylów...
          2013-06-05, 21:40
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...