Tak właściwie to Ziziemu trzeba by podziękować. Jednym zdaniem (a właściwie słowem) rozpoczął temat, który ma już 2 (dwie!) strony
Ale się rozbujaliśmy...!
A Zizi siedzi, patrzy, ubaw ma po pachy i... pewnie już nie wróci
Zizi potwierdź, że żyjesz i zapodaj coś zaaaaa...bawnego
Szanowna Pani Prezesko (ale ze mnie wazelina ) WIEEEELKIE dzięki za chęci poszperania w kartach słownikowych. Chylę czoła.
Nawiasem ale bym się uśmiał (razem z tym koniem) gdyby ktoś z forumowiczów nas wszystkich podpuścił - bo ani nazwiska, ani imienia, ani nazwy miasta.
- hehehe -
Zizi jeśli naprawdę istniejesz - daj znać o sobie - nie uciekaj - tu nie gryzą -
Dla Ciebie - i WRACAJ!!! Masz tyle tematów gdzie jeszcze nie pisałeś.
Zizi - ze względu na swoją twórczą nieobecność, pretenduje nieświadomie do roli kultowej postaci.
Jest, ale go nie ma. Tak jak pokutujące szczątkowo w moim i mocno w starszych pokoleniach przekonaniu, że Idee Lenina są wiecznie żywe.
Podobnie jest i z ZIZI-m.
Ilekroć, gdy będzie nam smutno, to wejdziemy na FORUM BROVARUM w poszukiwaniu onego.
Zawyjemy też smętnie na melodię znanego we wczesnych latach 80 XX wieku przeboju wcale nie młodzieżowego już zespołu: BŁAGAM, ZIZI WRÓĆ!
...poszedł na piwo i jeszcze nie wrócił
Teraz Ci co go tak objechali powinni się wstydzić! ...i następnym razem delikatniej i z wyczuciem traktować nowicjuszy bo inaczej będą uciekać.
uuuuuuuuu! uuuuuuuuuu! uuuuuuuuuu! - Zizi dał jednego posta a potem odszedł w zaświaty z oranżadą w dłoni uuuuuuuuu! UUuuuuuuu! uuuuuuuuu! gdzie jesteś? uuuuuuuuu!
Chmiele: Eldorado, Sabro Cryo, Talus, Idaho 7 Cryo i CryoPOP.
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - krążki.
Gaz - średni.
Barwa - lekko zamglony, jaśniejszy żółto-pomarańczowy.
Aromat - cytrusy...
Jestem chwilowo w rodzinnym mieście. W pewnym sklepie uderzyła mnie taka scenka: cały regał piw koncernowych, na najniższej półce Harde Mocne i Harnaś. Na pierwszy rzut oka żadnej różnicy, mimo że Harde to jedyny koncerniak w sklepie. Jeszcze wyraźnie paralelne utworzenie nazwy! Zgroza....
Trochę o filozofii Chmielowych Podcieni : Prawdziwe piwo, prawdziwe jedzenie.
Podobnie jak w Piwnicy Zamkowej oferujemy Wam tylko naturalne piwa, dobre alkohole , polecamy świetne hiszpańskie wina.
W naszej kuchni tworzymy prawdziwe jedzenie zgodnie z ideami slow food....
Nosił wilk razy kilka poniesiemy wilka. Dziś wzięliśmy się za robotę wraz z Andrewbrw. Używamy brew-kita John Bull "Best bitter". O przebiegu będziemy pisać na bierząco. Spodziewamy się zrobić najlepsze piwo na świecie.
Mam już sprzęt (zestaw do zacierania). Co jeszcze warto dokupić?
Przede wszystkim fermentatory. Nawet 10 nie będzie za dużo. Poza tym śrutownik ułatwia eksperymentowanie. W następnej...
Comment