Witam Waści z Siemianowic. Muszę tu zaznaczyć że i mnie zdarzyło się mieszkać w Siemianowicach. Ech szczęśliwy człowieku - już niedługo poczujesz wspaniałe zapachy z Siemianowickiego browaru. Jak już zacznie on działać to będą dwa działające w tym mieście takie przybytki ( bo Twój już ruszył).
[QUOTE]adam16 napisał(a)
[B]...Ech szczęśliwy człowieku - już niedługo poczujesz wspaniałe zapachy z Siemianowickiego browaru. ...
Też coś o tym słyszałem, że w końcu ma ruszyć. Mają tam podobno warzyć głównie ciemne piwo (to im kiedyś wychodziło najlepiej), wiem jednak że mieli problem z parą, stary rurociąg przechodził przez hutę, która teraz jest w likwidacji itp.
Mam jednak nadzieję, że im się uda, poza tym może oprócz mnie ktoś jeszcze w Siemianowicach warzy co nieco?
Ludzie - ujawnijcie się!?
Pozostańmy w klimacie świątecznym oto kolejna historia:
Był przecudowny przedświąteczny poranek kiedy to Stary Browarnik wędrował przez świat ze swoją misją szerzenia wśród wszystkich ludzi smaku cudownego piwa ambrosjus. Lecz nie był to taki zwykły przedświąteczny...
Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
Cześć wszystkim!
Jestem Marcin, zaczynam przygodę z piwowarstwem i możecie być pewni ze nie będzie to mój jedyny temat na tej stronie pochodze z Wrocławia a mieszkam w górach sowich. Pierwszym piwem pochwale sie za miesiąc
Stary browar przemysłowy ze sklepem firmowym, pubem i muzeum piwowarstwa.
Przy wejściu gości wita radziecki dystrybutor do piwa z napisem "piwo" w cyrylicy.
Dalej mały bar ze stolikami-kapslami, a obok zejście do piwnicy, gdzie mieści się muzeum.
Wstęp tam kosztuje...
Comment