Witam wszystkich fanów piwa. Gównie interesują mnie rzeczy związane z Paulanerem sam mam kilkadziesiąt kufli, szklane, pucharów, ciężarówek z Paulanera, więc mamnadzije ze znajde tu coś dla siebie
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Szczerze pisząc nie wiem, czy ten browar w Ratyzbonie (Regensburg) jeszcze działa, w necie trudno coś wydobyć. Z tego co wiem obecnie są związani obecnie z Paulanerem.
W portfolio kiedyś mieli więcej piw (w tym roggena). Teraz tylko pils, pszenicza oraz ten helles:
Browar restauracyjny położony rzut beretem za Ostrowią Mazowiecką (dojazd przez miasto, trzeba jechać ul. Armii Krajowej, która przechodzi w ulicę Zambrowską, z S8 bezpośrednio nie ma zjazdu).
Hotel + browar, miejsce skupione gównie na imprezach rodzinnych, eventach etc.
Browar...
W maju tego roku będąc w galerii Auchan w Mikołowie zauważyłem sklep "wina portugalskie". Kupiłem tam kilka piw??? myślałem, że jest to przypadek (piwo w sklepie zwinem). Natomiast wczoraj będąc w Auchan w Katowicach, z cikawości podszedłem do sklepu z portugalskimi winami, i...
Piwo uwarzone w kooperacji browaru Sesma i kontraktowca Falken Brewing
kolor - pomarańczowy
piana - ecru, drobna, zwarta, dość długo się trzyma
zapach - gównie cytrusowy
smak - dość pełne i treściwe co jak na gose bez względu na...
Adres mylący ponieważ bar znajduje się od ul. Lipowej, od ul. Starozamkowej znajduje się kamienica na tyłach której jest bar. Wejście do baru przez furtkę znajdującą się na wprost mleczarni. Jest to niewielki lokalik złożony z dwóch małych salek. Knajpkę prowadzi bardzo miła pani, czasami...
Comment