Już około dwóch lat wcześniej widziałem w ... MediaMarkt w Szczecinie stoisko z akcesoriami do amatorskiego wyrobu piwa. Wtedy mnie to bardzo zaciekawiło, ale obecna przy mnie małżonka skutecznie zakłóciła moje rozpoznawante tematu piwnego. Ale na szczęście dzisiaj w gazecie wyborczej znalazłem adres do tej strony WWW i wreszcie mogłem się przyjrzeć zagadnieniu warzenia piwka. Posiadam dość znaczne doświadczenie w wytwarzaniu wina domowej roboty z mojej przydomowej winnicy (12 krzewów winorośli) oraz miodów pitnych.
I niezmiernie zaciekawiony jestem czy podołam w warzeniu piwa. Uwielbiam piwa niepasteryzowane, lekko mętne. Kiedy jestem w pobliskim Koszalinie, zawsze zachodzę do przybrowarnej restauracji na świeżego, przepysznego Broka. Niebo w gebie. I chciałbym wytworzyć w domu coś podobnego. Ciekawe czy będzie to możliwe...
Pozdrawiam wszystkich amatorów domowego browarka !!!
I niezmiernie zaciekawiony jestem czy podołam w warzeniu piwa. Uwielbiam piwa niepasteryzowane, lekko mętne. Kiedy jestem w pobliskim Koszalinie, zawsze zachodzę do przybrowarnej restauracji na świeżego, przepysznego Broka. Niebo w gebie. I chciałbym wytworzyć w domu coś podobnego. Ciekawe czy będzie to możliwe...
Pozdrawiam wszystkich amatorów domowego browarka !!!
Comment