BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
No witam Panów i Panie (jeśli są ). Dopiero uczę się piwnego świata, ale poznawanie jest bardzo przyjemne zaczynam właśnie przygodę z piwowarstwem domowym i mam nadzieję, że za kilka tygodni pochwalę się tym, co uwarzyłem pozdrawiam
Miasto Cahul, tak ni z gruchy ni z pietruchy urosło do rangi piwnego potentata w Mołdawii nr.2 oczywiście po Kiszyniowie.
No bo trzy browary, i to każdy jakby z innego rodzaju.
Przemysłowy, rzemieślniczy i brewpub (jeden z dwóch w całej Mołdawii)
Na jednym ze starszych kartonów jabłonowskiego Belfasta jest historyjka o genezie i inspiracji dla stworzenia tego piwa w jabłonowskim browarze. Mam nadzieje że załączone foto jest czytelne i nie będę musiał tego przepisywać.
Generalnie właściciele podstołecznego browaru podobno...
Witajcie,
Mam na imię Andrzej. Mój wiek zawarty jest w nicku. Dopiero na emeryturze zacząłem
interesować się własnym wyrobem piwa. Obecnie #1 na burzliwej z brekwita Finlandia Premium Lager. Pozwolę sobie czerpać z tej "skarbnicy wiedzy" piwowarskiej i ew.
czasem...
Na imię mam Jacek, piwowarstwem zainteresowałem się ok 1.5 roku temu, za sobą mam już kilka warek choć ciągle nie wszystko wychodzi idealnie. Zatem uczę się i zbieram doświadczenie.