BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
witam
Treść dla wspierających
Treść dostępna jest dla osób, które wspierają działanie Browar.Bizu.
To nic nowego. Za wszystko, co tu widzisz (i za to, czego jeszcze nie widzisz), ktoś płaci — pracą, wiedzą albo pieniędzmi.
Browar.Biz to miejsce bez reklam, sponsorów i ukrytych interesów. Istnieje wyłącznie dzięki ludziom, którzy uznali, że warto.
To cel finansowy umożliwiający podstawowe działanie serwisu.
Możesz wesprzeć Browar.Biz na dwa sposoby:
-
💛 Wsparcie finansowe
Jeśli możesz i chcesz — pomóż utrzymać serwis.
Zaloguj się i wspierajPo przeprocesowaniu wpłaty - otrzymasz niezwłocznie dostęp do treści. Wpłata 70 zł = dostęp na rok.
-
✍️ Wkład merytoryczny
Napisz coś piwnego. Załóż temat lub dołącz do dyskusji.Nowy wątek lub odpowiedź sprawdzimy i po akceptacji - publikujemy, wraz z publikacją otrzymasz dostęp do serwisu na okres 2 miesięcy.
Bez presji. Bez reklam. Z wyboru.
Related Topics
-
Wreszcie dotarło i do nas nowe wydawnictwo w jęz. polskim - "Warzenie bez kompromisów" Randy'ego Moshera.
Dzięki Tomkowi z Piwo.org elroy i Piotrowi Kucharskiemu Twilight_Alehouse powstało polskie wydanie tej niejako kultowej książki.
Zawiera polski dodatek...2025-01-03, 00:43 -
Miejsce z historią, więc długo czekałem, by go dodać, bo nie było tu piwa.
Przed wojną i za okupacji był tu skład i rozlewnia piwa, o której wspominałem tu https://www.browar.biz/forum/piwo/hi...29#post2318229 (zdjęcia). W bliższych nam czasach budynek popadał w ruinę i po rewitalizacji Pl....-
Channel: Lubelskie
2022-06-06, 13:02 -
-
Kolejnym przybytkiem na mapie browarów w Czarnogórze jest browar Paun. W adresie jest Podgorica, ale to już mocno naciągana sprawa, bo do miasta jest dobrych parę kilometrów. Duża blaszana hala w której mieści się browar, stoi obok głównej drogi w stronę Niksicia, która obecnie przechodzi...3 Photos
-
Channel: Czarnogóra
-
-
Wokół Kolina już od jakiegoś czasu działają sobie dwa browary, a od tego roku w centrum miasta rozpoczął swoją działalność trzeci browarek o nazwie Pivovar Prádelník.
Swoją siedzibę browarek ma w dwupiętrowym, kwadratowym domu żywcem wyjętym jakby z lat 70-tych. Jak to mam...-
Channel: Czechy
-
-
W tym tygodniu ukazał się ciekawy tekst Pivnego filosofa porządkujący podstawowe zasady knajpianego savoir-vivre'u w Czechach (w szczególności w Pradze). Myślę, że dobrze oddają one przepaść między gastronomicznymi kulturami Polski i Czech. Oto luźne tłumaczenie:
To co nazywamy...-
Channel: Piwo - ogólne
-
- Loading...
- Koniec listy.