Czas na krótkie przywitanie. Nazywam się Arkadiusz i raczej nie jestem tak doświadczonym smakoszem piw jak większość tu zebranych, ale uwielbiam po prostu ten złocisty trunek i jakoś tak do Was trafiłem, co by dowiedzieć się więcej na temat owego wspaniałego napoju. W temacie piw w sumie jestem kiepski, ale sądzę, że po poczytaniu troszkę forum zostanę cudownie oświecony i będę bardziej zorientowany w temacie piw niż teraz. Nie pozostaje nic innego jak życzyć piwa pod dostatkiem!!
Witam
Collapse
X
-
Czas na krótkie przywitanie. Nazywam się Arkadiusz i raczej nie jestem tak doświadczonym smakoszem piw jak większość tu zebranych, ale uwielbiam po prostu ten złocisty trunek i jakoś tak do Was trafiłem, co by dowiedzieć się więcej na temat owego wspaniałego napoju. W temacie piw w sumie jestem kiepski, ale sądzę, że po poczytaniu troszkę forum zostanę cudownie oświecony i będę bardziej zorientowany w temacie piw niż teraz. Nie pozostaje nic innego jak życzyć piwa pod dostatkiem!!
Twoje zdrowie -
Witaj wśród pozytywnie zakręconych. Zdruffko
(Eekh...a z tym ulubionym piwem to tak na poważnie?)
Toruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
Related Topics
Collapse
-
Oberursel to nieduże miasto (około 40 tyś. mieszkańców) położone 20 km na północ od Frankfurtu (am Main). Dojazd jest bardzo łatwy dwoma liniami transportu szynowego - pociągami DB lub miejską U3 czyli tramwajo-metrem. W odległości około 400 m od stacji wchodzimy w obręb bardzo ładnej...
-
Channel: Niemcy
-
-
Podobno to najstarszy browar restauracyjny w Bejrucie
.
Sympatyczny nieduży trochę dziwny budynek, położony poza głównym szlakiem turystycznym miasta (w zasadzie na uboczu).
W tej okolicy Niemcy nie wyglądają na kraj zamożności i porządku, czasem widać śmieci, czasem cuchnie...-
Channel: Niemcy
-
-
W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
-
Channel: Czechy
-
-
New England IPA
16,5% ekstr.,
6,7% alk.
Chmiele: Sorachi Ace, Cashmere, Ekuanot.
Płatki owsiane i pszenne do "zamulenia"
Aromat - chmiel o cytrusowym profilu, trochę słodu
Piana - wyższa,
Barwa - żółta, mętna
Wysycenie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-10, 01:00 -
-
Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...3 Photos
-
Channel: Włochy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment