BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Można powiedzieć że dawny Stanisławów jest potęgą piwną w tej części Ukrainy.
Mikrusów do wyboru do koloru. Duże i małe. W ciągu kilkudniowej wizyty tam, miałem możliwość zobaczenia większości z nich.
Pierwszym i chyba najciekawszym był Good Brewery.
Położony...
Pod koniec września browar zorganizował dni otwarte, niestety w ostatniej chwili rodzinne sprawy pokrzyżowały nam plany i na imprezkę nie dotarliśmy. Drugie i udane podejście zrobiliśmy 01.11 .
Z racji, że browar otwierany jest codziennie, ale dopiero od godziny 15-22 do miejscowości...
Sorki ze sie wcinam z innym piwem ale wg mnie Franek Hefe-weissbier jest dobry aleeeeee o wiele wiele wiele lepszy jest franek hefe weissbier ale DUNKEL!!!!!!!
Ma glebszy smak i lepsza ( przynajmniej dla mnie ) barwe!!
Witam wszystkich,próbuję ustalić historię browarów w Siemianowicach Śl. i proszę o pomoc w tym zakresie ewentualne sprostowania, nowe fakty itp.
BROWARY
Siemianowice Śl.
1
Emanuel BOHM Brauerei 1890-1903
a później pod nazwą
Brauerei Isaak...