Trafiłam tu, ponieważ od wczoraj nurtuje mnie chęć, aby spróbować warzyć piwo w warunkach domowych. Mam nadzieję, że po zapoznaniu się z artykułami uda mi się uwarzyć wspaniałe piwko
. Nawiasem mówiąc, ciekawa jestem ile kobiet jest zarejestrowanych w tym portalu? Mam nadzieję, że nie jestem osamotnionym smakoszem piwka płci żeńskiej
Pozdrawiam
. Nawiasem mówiąc, ciekawa jestem ile kobiet jest zarejestrowanych w tym portalu? Mam nadzieję, że nie jestem osamotnionym smakoszem piwka płci żeńskiej
Pozdrawiam

). Fermentacja nastąpiła dosyć szybko - jeszcze w tym samym dniu - pokazała się piękna biała pianka, która utrzymywała się do dnia następnego, po czym powoli zaczęła zanikać. Początkowo temperatura fermentacji w pierwszym dniu wyniosła 30 stopni a później w kolejnych dniach zaczęła powoli spadać - teraz jest na poziomie 20 stopni. W środę (20-go sierpnia) będzie tydzień od postawienia brzeczki i w tym dniu postanowiłam zlać ja na cichą.
Comment