Witam
A skąd ten smak na piwa japońskie - z autopsji To pogratulować podróży lub dobrego zaopatrzenia.
Pozdrowienia z Wrocka.
P.S. Uzupełnij profil - brodacz na pasku w górnym prawym rogu.
Ostatnia zmiana dokonana przez JAQBA; 2010-01-26, 15:31.
w Japonii jest sporo browarow (japonczycy pija czesto i duzo w tym rowniez piwa) w polsce dostepnych jest doslownie kilka gatunkow piw japonskich z tego chyba 2 robi sie w europie
Witam ziomala.
Proszę mi tu nie dworować sobie z mojego krajana , bo piwa japońskie są na bardzo wysokim poziomie i niektóre można u nas kupić np. w sieci Piotr i Paweł (Kirin, Asashi).
Cieszę się, że sekcja poznańska rośnie w siłę.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Abernacka
Dlatego nie można o nich pisać, że są Japońskie
To chyba nie takie proste, bo straszny bałagan zrobił się przez tę globalizację. Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem, bo wtedy trzeba by napisać że Fiat zrobiony w Tychach i Volkswagen w Poznaniu są polskie.
Biorąc taką logikę a nie inną można odnieść wrażenie, że piwa te, co prawda są produkowane po za Japonią, ale woda, słód/ryż?, chmiel, drożdże są importowane z Japonii? Czyż nie? Bo jeżeli mowa o samochodach to w Tychach faktycznie jest montownia samochodów, ale części do tych aut zostały dostarczone przez firmę matkę!
Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2010-01-27, 11:53.
Ciekawy temat się rozwija, ale wątek zupełnie nieodpowiedni.
Nie wiem jak klasyfikować takie piwo lub samochody, ale wiem na pewno że prawie cały chmiel i większość słodu Japończycy importują z Europy (Czechy, Francja, Niemcy) a woda jest bez znaczenia, bo przechodzi przez stacje korekty (prawie nikt z koncernów nie używa wody z naturalnych źródeł). Co do samochodów - wiele podzespołów jest produkowanych w krajach gdzie znajdują się montownie, aby ich nie wozić zbyt daleko (koszty). W skrajnych przypadkach może okazać się że w niektórych krajach robi się wyroby w których nie ma żadnych podzespołów pochodzących z kraju gdzie znajduje się historyczna/prawna siedziba firmy. Ot takie czasy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Bo jeżeli mowa o samochodach to w Tychach faktycznie jest montownia samochodów, ale części do tych aut zostały dostarczone przez firmę matkę!
hmmm, tylko, że ja znam goscia, który produkuje podzespoły w Polsce. A o innych fabrykach też słyszałem np. Wabco.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
hmmm, tylko, że ja znam goscia, który produkuje podzespoły w Polsce. A o innych fabrykach też słyszałem np. Wabco.
I czemu to dowodzi. Auta są montowane z części, które zostały wyprodukowane w fabrykach w różnych częściach świata czyli tam gdzie jest łatwiej lub taniej.
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....
Browarek Komin na Ruzinovie zrobił na tyle dobry wynik ekonomiczny, że postanowiono otworzyć następny tym razem w centrum Bratysławy. Wybrano ładną kamienicę w której do tego czasu funkcjonował market Billa. W zasadzie można by go nazwać Komin 2, ale dostał nazwę Alzbetka. 1000 litrowa...
W zeszłym roku na forum wspominałem, że w miasteczku Rýmařov prawdopodobnie powstanie drugi browar. Tak też się stało i na początku tego roku na drugim końcu miasteczka w
Hotelu Slunce został otwarty browar o nazwie Morous. Sama okolica w której stoi hotel jest o wiele cichsza i...
Poszukuję podstawek Japońskich,Rosyjskich,Ukraińskich,Białoruskich oraz Chińskich w zamian mam z Barbados,USA,Kanady,Anglii,Szkocji,Niemiec,Szwecji ,Brazylii,Argentyny.Oferty na pw.
Są takie miasta, mimo że nie specjalnie urodziwe, do których z przyjemnością się wraca.
Panuje tam zazwyczaj jakaś pozytywna aura, która dobrze wpływa na samopoczucie, a inne aspekty schodzą na plan dalszy.
Comment