Witam wszystkich!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • feniks3306
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.03
    • 1

Witam wszystkich!

Hej,

Witam wszystkich smakoszy piwa Niestety nie napiszę kiedy dokładnie zaczęła się moja przygoda z piwem bo nie pamiętam dokładnej daty Już na początku lat 90 będąc małym chłopcem wyczekiwałem z niecierpliwością na mojego ojca który przynosił w litrowym słoiku piwo z beczki ( z tego co pamiętam był to stary Namysłów ) i od czasu do czasu pozwalał na tzw. "małego łyczka" Ta eksplozja chmielowego smaku w połączeniu z magicznymi bąbelkami zachwycała moje podniebienie. Później w miarę upływu czasu wszystkie lokalne browary ( moim najbliższym był browar w Sobótce ) zostały wyparte przez wiodące marki polskiego rynku. Od dwóch skupiam się na degustacji browarów lokalnych, na moje szczęście od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym sąsiadem sklepu " Świat Piwa" w którym jestem stałym bywalcem. Dzięki temu większość moich ulubionych piw takich jak: Noteckie, Opat -niefiltrowany, Ciechan miodowy,Żywe itp. mam na wyciągnięcie ręki. Wcześniej korzystałem z opinii na forum poprzedzając zakupy, teraz postaram się opisać każde degustowane piwo żeby pomóc innym użytkownikom

Pozdrawiam wszystkich prawdziwych smakoszy piwa!

Jarek
  • JAQBA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.08
    • 1352

Witam kolejnego konesera piwnych smaków - Twoje

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13069

Opat to dobry kierunek

Robisz świetne zdjęcia, może kiedyś sfotografujesz browar w Sobótce-Górce, zanim całkowicie się rozpadnie?
      Twoje

Comment

• genea
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2006.02
        • 1515

Dobry sklep w pobliżu to podstawa Witam smakosza
        Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
        Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
        Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
          Belgia, Bredene, Duinenstraat 47, Brouwerij Betsy
          dadek
          Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
          2024-10-06, 22:38
        • darkowaw
          sprzedam zbiór etykiet polskich
          darkowaw
          Witam wszystkich pasjonatów piwa i nie tylko
          Przymierzam się do sprzedania swojego zbioru etykiet, co oznacza, że mogę go sprzedać, ale nie mam noża na gardle i nie muszę. W skład tego co posiadam wchodzą tak jak mniej więcej na zdjęciach:
          - etykiety powklejane w 4 segregatorach
          ...
          2022-09-25, 17:09
        • bastion
          Łotwa, Jelgava, Cukura Iela 21, Alus Daritava Viedi.
          bastion
          Browar restauracyjny Viedi mieści się na przedmieściach spokojnego miasteczka jakim jest Jelgava. Ale generalnie można to przypiąć chyba do każdego łotewskiego miasta poza stolicą. W piękny letni dzień widać mnóstwo ludzi spacerujących, czy też oddających się żegludze po rzece Lelupie....
          2023-11-27, 22:50
        • dadek
          Rumunia, Cluj Napoca, Strada Traian Vuia 126, Hophead Brewing [bez wyszynku]
          dadek
          Browar odwiedziliśmy 8.08.2023. Obecnie mieści się on w nowej hali w zupełnie przeciwnej lokalizacji niż tam gdzie wizytował Bastion, bo na wschodzie miasta przy Strada Traian Vuia 126. Z centrum miasta można tu dojechać trolejbusem lub wysiąść z pociągu na stacji Cluj-Napoca Est i dojść...
          2023-10-22, 21:47
        • bastion
          Ukraina, Ivano - Frankivsk, Wowczyniecka 196, Good Brewery.
          bastion
          Można powiedzieć że dawny Stanisławów jest potęgą piwną w tej części Ukrainy.
          Mikrusów do wyboru do koloru. Duże i małe. W ciągu kilkudniowej wizyty tam, miałem możliwość zobaczenia większości z nich.

Pierwszym i chyba najciekawszym był Good Brewery.
          Położony...
          2022-10-28, 21:21
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...