Witam serdecznie...

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sweeney_todd
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.05
    • 2

    #1

    Witam serdecznie...

    Mam na imię Konrad i mieszkam w Krakowie.
    Od jakiegoś czasu warzę swoje piwa z brewkitów,
    ale już niedługo planuje się zmierzyć z prawdziwym rzemiosłem...

    W wolnym czasie staram się próbować różne piwa z Polski i ze świata.
    Moje ulubione to Obolon Pszeniczny, Hollandia i bałtyckie portery
    a z polskich komercyjnych może być Lech.

    Pozdrawiam serdecznie
  • mgiełka26
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.09
    • 535

    #2
    Witaj na forum Konradzie
    W takim razie dziś Twoje zdrowie!

    Comment

    • anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10855

      #3
      Witam na forum
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sweeney_todd
      W wolnym czasie staram się próbować różne piwa z Polski i ze świata.
      Moje ulubione to Obolon Pszeniczny, Hollandia i bałtyckie portery
      a z polskich komercyjnych może być Lech.
      chyba niewiele tych piw próbowałeś skoro ulubiony to Lech
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • mgiełka26
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2006.09
        • 535

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
        Witam na forum

        chyba niewiele tych piw próbowałeś skoro ulubiony to Lech
        No niech kolega Anteks nie będzie tak drobiazgowy Po to właśnie między innymi to forum, co by swe zdanie zmienić na temat "swojego ulubionego" piwa.
        Jestem tego żywym przykładem!

        Comment

        • sweeney_todd
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2010.05
          • 2

          #5
          lech...

          Napisałem że może być Lech. Te ulubione wymieniłem wcześniej... A mówiąc komercyjne miałem na myśli lagery zalegające na półkach polskich sklepów
          tj. piwa z największych kompani piwowarskich - typu żywiec, carlsberg itp.
          Ostatnia zmiana dokonana przez sweeney_todd; 2010-05-18, 11:05.

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          • Javox
            Lech, Dojlidy Classic
            Javox
            Wersja puszkowa produkowana jest w Poznaniu.

            Zawartość alko 5.0%

            Piana - więcej na starcie potem pełna warstwa.
            Lacing - nie za dużo.
            Gaz - średni.
            Barwa - jasne złoto.
            Aromat - zbożowość.
            Smak - słodkawa zbożowość, gorzkawa ziołowość,...
            2025-10-26, 19:27
          • Javox
            Lech, Tyskie Pilzner
            Javox
            Kod 2

            Zawartość alkoholu 4.9%

            Piana - więcej na początku potem obwódka.
            Lacing - trochę było.
            Gaz - średni.
            Barwa - złoto.
            Aromat - głębsza słodowość, ostrzejsze owoce lagerowe.
            Smak - start chlebowy, słodkawe, zbożowość z lekką...
            2025-03-11, 13:10
          • ART
            Wielkie uaktualnienie 2015 - Lech, Poznań ul. Szwajcarska 11
            ART
            Kolejny rok z rzędu...

            Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
            2014-12-18, 22:32
          • Javox
            Bavaria, Hollandia Strong
            Javox
            Strong Lager z alko 7,5% (ekstrakt 15*)

            Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
            Lacing - trochę było.
            Gaz - średni.
            Barwa - jasne złoto.
            Aromat - zbożowość winno piwniczna.
            Smak - słodkawo owocowe, piwniczna zbożowość, wyraźna alkoholowość,...
            2021-12-27, 15:11
          • kaczka116
            Lech, Lech Free Ananas i Guawa
            kaczka116
            Piwo gotowe do oceny
            2020-02-29, 22:14
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...