Mieszkam w Wwie. I od czasu do czasu lubie sobie wypic jakies dobre regionalne piwko.
Witam piwoszy
Collapse
X
-
Przede wszystkim Kormoran i Koreb (powiedzmy, że z moich rodzinnych stron).
Dwa te browary robia według mnie najlepsze piwa na swiecie.
Jeszcze Konstancin, ale z tego co sie orientuje to juz kiepsko daja rade i sporo fajnych piwek zniklo z ich oferty.Comment
-
Proponuję więc piwo bezpośrednio z Twoich okolic - mianowicie Ciechan.
U mnie w Szczecinie piwo z browaru ciechanowskiego tylko w jednym sklepie można dostać, ale są za to różne rodzaje. Moje ulubione to Ciechan Miodowe. Ponadto - wyborny, mocny (niepasteryzowane oba), maciejowe, porter. Tyle bynajmniej rodzajów Ciechana widziałem w Szczecinie w jednym specjalistycznym sklepieComment
-
Proponuję więc piwo bezpośrednio z Twoich okolic - mianowicie Ciechan.
U mnie w Szczecinie piwo z browaru ciechanowskiego tylko w jednym sklepie można dostać, ale są za to różne rodzaje. Moje ulubione to Ciechan Miodowe. Ponadto - wyborny, mocny (niepasteryzowane oba), maciejowe, porter. Tyle bynajmniej rodzajów Ciechana widziałem w Szczecinie w jednym specjalistycznym sklepie
Wszystkie rodzaje Ciechana ma nawet moj osiedlowy sklepik, ktory mam pod nosem. Najlepszy jest pszeniczny w upalne dni.
Na wybornym sie pare razy nacialem - smierdzial skarpeta. Miodowe z raz bylo kwasne.Comment
Related Topics
Collapse
-
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
-
Channel: Belgia
-
-
Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
-
Channel: Niemcy
-
-
I kolejny browar restauracyjny w Budapeszcie, otwarty pod koniec lutego 2022 roku.
Nowy mikrus znajduje się w centrum miasta, w pobliżu stacji metra Deak Ferenc i niedaleko dworca Nyugati.
Schowany jest w piwnicy jednej z kamienic na bocznej uliczce i można go łatwo przegapić.
...-
Channel: Węgry
2022-04-13, 11:41 -
-
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...2021-09-23, 20:47 -
Sklep Regionalne Alkohole na krakowskim Kazimierzu poszukuje pracownika!
Stanowisko: Kasjer - doradca klienta
Miejsce pracy: Kraków, ul. Miodowa 28a
Poszukujemy osób do pracy w wymiarze 100-120 godzin miesięcznie (głównie zmiany popołudniowe czwartek-niedziela)...2018-07-25, 14:58 - Loading...
- Koniec listy.
Comment