Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
wspólne zamówienie - potrzebni chętni z Krakowa
Collapse
X
-
Mnie też kusi wziąć jakies płynne drożdże, ale musiałby mnie ktoś praktycznie przeszkolić jak je rozmnażać, bo do jednej warki to trochę rozrzutność jest chyba...Marek - domowarzyciel namiętny -
Możemy wziąć sobie High Gravity na spółkę i sobie romnożyćPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszekMnie też kusi wziąć jakies płynne drożdże, ale musiałby mnie ktoś praktycznie przeszkolić jak je rozmnażać, bo do jednej warki to trochę rozrzutność jest chyba...
Comment
-
Masz opis tutaj. Poza tym na forum jest kilka tematów o tym. Tutaj jest artykuł Naczelnika, a tu komentarze do niego. A coś specjalnie o Wyeast'ach jest znowuż tutaj. Damy sobie radęPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszekMnie też kusi wziąć jakies płynne drożdże, ale musiałby mnie ktoś praktycznie przeszkolić jak je rozmnażać, bo do jednej warki to trochę rozrzutność jest chyba...
Comment
-
Ja na razie nie mam dużych potrzeb, ale do tych drożdży płynnych, razem ze Schlangim chciałem się dopisać.Marek - domowarzyciel namiętnyComment
-
W sensie, że bierzemy jeden szczep na spółkę?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mwojtaszekJa na razie nie mam dużych potrzeb, ale do tych drożdży płynnych, razem ze Schlangim chciałem się dopisać.Comment
-
Tak bym właśnie to widział. Bierzemy jeden szczep, startujemy, rozmnażamy i mamy każdy swoją działęPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumW sensie, że bierzemy jeden szczep na spółkę?
Marek - domowarzyciel namiętnyComment
-
We Wrocławiu ( i nie tylko) świetnie funkcjonuje zasada przekazywania sobie gęstwy z jednego szczepu. Można tez oczywiscie dzielić nowe i robić startery, ale gęstwa ma tę wyższość, że drożdże w niej są juz rozruszane, łatwiej startują i lepiej jedzą
Oczywiście musielibyście zadbać o to, żeby się te gęstwy nie popsuły, ale to wiadomo. Ja się staram jak najszybciej użyć otrzymanej od kogoś gęstwy, ale przeca sa i tacy, co po pół roku w lodówce trzymają tylko przepłukując i potem stawiaja na nich świetne piwa
Comment
-
Comment
Related Topics
Collapse
-
Kolejny dziwny minibrowar w dziwnym miejscu.
Krzywaczka to mała wieś na południowy wschód od Krakowa, przez którą przebiega ruchliwa droga krajowa nr 52 Kraków - Bielsko-Biała.
Minibrowar mieści się w nowopowstałym potężnym, czterokondygnacyjnym budynku.
Dookoła jest...-
Channel: Małopolskie
2024-10-13, 22:31 -
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...-
Channel: Niemcy
-
-
Browar Stary Kraków
Warzelnia 1500L + fermentory Speidel + wyposażenie
Lokalizacja: Wronin gmina Koniusza/25km od Krakowa
Aktywnie dzialajacy mikrobrowar do przejecia z cala wiedzą, klientami i garnkami.
Browar z historią piwowarstwa kraftowego dzialajacy od 2005 roku, ktory...-
Channel: Słup ogłoszeniowy
-
-
Sklep przy drodze do Krakowa. Widać go po żółtym balonie z napisem jak w tytule. Trzeba zjechać w boczny zjazd, bo wejście jest od parkingu w bocznej uliczce.
Przeważnie czynny od 12 do 20, w weekend trochę specyficzniej, niedziela nieczynna.
8 kranów z piwem do petek (14-20...-
Channel: Małopolskie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment