Z racji zawodu widziałem już wiele uszkodzonych monitorów, ale takie coś widzę po raz pierwszy w życiu... Gdyby to był stary, poczciwy monitor kineskopowy to stawiałbym na silny magnes ustawiony za nim. Ale przy LCD? Ciekawe...
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
Wczorajsza premiera z browaru Amber. Doppelbock koźlak dubeltowy z czeremchą. 18,1 blg. 7 % alc. Niecodzienny składnik to owoce krzewu zwanego także smrodynią smrodu nie ma, za to fajnie wkomponowano jej smaki w treściwego podwójnego koźlaka. Dodała nieco koloru i nieco winno-owocowego klimatu....
Myślę, że prawie każdy o tym miasteczku coś tam słyszał, a ja np. zawitałem tam już po raz czwarty.
W Lednicy znajduje się neogotycki zamek otoczony dwustuhektarowym parkiem. W 1996 roku obiekt ten razem z pałacem w sąsiedniej miejscowości Valtice wpisany został na listę...
Nové Hrady to kolejne na naszej trasie położone tuż przy Austriackiej granicy miasteczko. W małym, ładnym i niespełna trzy tysięcznym mieście można zwiedzić sobie skromny, ale ładny zamek, pałac, a natomiast dla wolących dziką przyrodę polecam spacer, a najlepiej wsiąść na rower i...
Jedyny browarek restauracyjny i w ogóle jedyny jak do tej pory w Rumunii browar na zachód od Siedmigrodu i na północ od Banatu aż po Maramuresz.
Położony dogodnie, bo dosłownie za rogiem ulicy wychodzącej z głównego placu miasta. Natomiast nie znając adresu, można go nie zauważyć,...
Witajcie,
niestety do znawców piwa nie należę a muszę przetłumaczyć na język polski angielski artykuł, w którym użyte jest stwierdzenie, że piwo jest "fire-brewed"..
Chodzi o technologię ważenia piwa, która była używana w Europie przed I Wojną Ś. i polegała...
Comment