Jaki smartfon

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • JAckson
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2004.05
    • 6123

Ja dopiero od kilku tygodni używam takiego telefonu (Samsung Galaxy S1+) wiec chciałem napisać kilka słów na ten temat
    Wcześniej miałem nokię w pełni przyciskowa więc zmiana na dotyk była pełna. Jednak uważam, ze klawiatura dotykowa jest ok. System Swype umożliwia szybsze pisanie niż na klawiaturze zwykłej. Dodatkowo jest opcja rozpoznawania mowy i pisma odręcznego, czego jednak nie stosuję. Jedyna rzecz na minus to częste ładowanie telefonu. Niestety przy działającym wifi i włączonym wyświetlaczu najlepiej mieć ładowarkę wpieta cały czas. Ale procek 1,4 coś żreć musi.
    Co do wielkości ekranu. Ja mam 4 cale i wydawało mi się, ze to jest dziwactwo. Ostatnio jednak koleś z pracy nosi Samsung Note (5 cali) i od tego czasu uważam, ze mam mały telefon który mieści się nawet do niektórych kieszeni
    Mam w pakiecie zaledwie 100MB, ale kupowałem telefon poza abonamentem, więc wcześniej nie myślałem o częstym dostępie do netu (do przeglądania stron kilka razy w miesiącu wystarczało). Teraz wyłączam wszelkie googlowe udogodnienia, a w pracy mam wifi. Ale zamierzam powiększyć pakiet, choć nie więcej niż 500MB
    Generalnie fajna zabawka. Wiele ciekawych możliwości. Trzeba uważać na baterie i kontrolować połączenie z netem.

PS. Ten post piszę na kompie w pracy, przesyłam pocztą na telefon, kopiuję i wklejam na browar.biz  
    MM961
    4:-)

Comment

• Mason
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2010.02
      • 3281

To ja też zamieszczę moje świadectwo i parę przemyśleń.

Zesmartfoniłem się we wrześniu, mój wybór padł na LG Swift Black. Fajna rzecz, ale okrutnie żre energię - trzeba ładować go codziennie, kiedy byłem za granicą i prawie z niego nie korzystałem to wytrzymał cztery dni. Coś za coś - kolega ma Samsunga z niższej półki (mniejszy wyświetlacz, słabszy procesor itp) i działa mu nawet tydzień na jednym doładowaniu baterii.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
      Koniecznie zwykła klawiatura, dotykowa ewentualnie jako dodatek.
      No to może Black Berry?

Ah, ile megusów miesięcznie brać w abonamencie?
      Zależy ile chcesz korzystać. Mi starcza 300 mega, jak nie szaleję

A co do działki, to ja bym raczej nabył modem na USB, z internetem na kartę.
      JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment