Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025
No tak, jesteśmy tym, czym nie jesteśmy, definiuje nas zaprzeczenie, ja to odwrotność tego drugiego, a w tym wątku twórczość przybiera formę antylepiejstwa i antyodpiwkst... antyodpiwstkw... ANTY, KURRR...!
W sumie czemu nie.
Gdy piję portery
nie chwytam się kiery. (antystarokocurowy )
Kurczę, trudno tak anarchistycznie nielepiejować, nieodpiwkować, niebrowarykować...
Zamknęli mi nocny
już nie jestem w nocy taki mocny.
Stoję w nocnym w kolejce
czuję się, jakbym miał na pysku lejce.
Idę do nocnego
zaraz będzie zwyżka ego.
A teraz przyznam się, że naprawdę zamknęli w okolicy nocny, a wręcz dwa w ostatnim roku.
Pozostańmy w klimacie świątecznym oto kolejna historia:
Był przecudowny przedświąteczny poranek kiedy to Stary Browarnik wędrował przez świat ze swoją misją szerzenia wśród wszystkich ludzi smaku cudownego piwa ambrosjus. Lecz nie był to taki zwykły przedświąteczny...
Po przenosinach z Wlenia browar Dolina BoBRU znalazł swe miejsce w Jeleniej Górze w dawnej fabryce włókienniczej Anilux, jednak nie nad Bobrem, a tuż przy jego dopływie - rzece Kamienna. I to ona była przyczyną fatalnej powodzi we wrześniu 2024. Nikt się nie spodziewał, że płynąca dość...
Z 10 lat temu założyłem hasło na wikipedii: Giełda birofiliów. Obecnie toczy się dyskusja na jego usunięciem (https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe...irofili%C3%B3w). Rzeczywiście należałoby to hasło uźródłowić i uencyklopedycznić. Stąd moja...
Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
Dominantą rynku jest spory gotycki...
Comment