Po miesiącach prób przełamywania piwowarskiej niemocy dnia 10 lutego 2008 roku w kotle warzelnym wylądowały składniki pierwszej warki piwa dając tym samym początek Browarowi Sielanka!
Wspólnie z kolegą od razu rzuciliśmy się na "głęboką wodę" (w rzeczywistości warzenie piwa okazało się nie być takie trudne
). Przebrnęliśmy przez śrutowanie, zacieranie, wysładzanie, warzenie, chmielenie oraz leżakowanie i tak oto pierwsze wyniki naszej pracy niedawno doczekały się degustacji (o czym niżej).
Ponieważ każde piwo powinno mieć odpowiednią oprawę oraz swoisty podpis piwowarów pozwolę sobie zaprezentować nasze logo:
Wspólnie z kolegą od razu rzuciliśmy się na "głęboką wodę" (w rzeczywistości warzenie piwa okazało się nie być takie trudne
). Przebrnęliśmy przez śrutowanie, zacieranie, wysładzanie, warzenie, chmielenie oraz leżakowanie i tak oto pierwsze wyniki naszej pracy niedawno doczekały się degustacji (o czym niżej).Ponieważ każde piwo powinno mieć odpowiednią oprawę oraz swoisty podpis piwowarów pozwolę sobie zaprezentować nasze logo:

)
):
i nie pojawienie się na podforum "przedstaw się". Jakoś potem chyba nikt w mój profil nie klikał
. Mam nadzieje, że resztę warki wystarczająco wcześnie przeniosłem do temperatur 20*C. Ale przynajmniej wiem jak smakuje zepsute piwo
Comment