New England Double IPA.
Chmiele: Mosaic, Nelson Sauvin, Krush
7,5%
Uwarzone przy współpracy z francuskim Prizm.
Aromat - chmielowy. Zaraz po otwarciu agrest i kwaśniejsze winogrona. Potem słodsze owoce tropikalne.
Piana - wysoka, zwarta, trwała z kożuszkiem
Barwa - mleczne jasne złoto, wysokie zmętnienie
Wysycenie - umiarkowane, musujące, pod koniec nieco go brakuje
Smak - słód i płatki owsiane dominują dając początkowo wyraźną słodycz. Choć chmiel wyraźnie piecze to jest dużo mniej wyraźny niż w aromacie. Goryczka zdecydowanie niska, dopiero na finiszu i w posmaku trochę bardziej zarysowana. Owocowość chmielowa też wyraźniejsza w posmaku.
Treściwość - pełne
Bardzo fajny profil chmielowy zasypany przez owsiankę. Przesada. Double Hazy. Plus taki, że alkohol nie wyłazi, ale pod koniec smakuje jak napój owsiany z piwem i piekącym chmielem.
Chmiele: Mosaic, Nelson Sauvin, Krush
7,5%
Uwarzone przy współpracy z francuskim Prizm.
Aromat - chmielowy. Zaraz po otwarciu agrest i kwaśniejsze winogrona. Potem słodsze owoce tropikalne.
Piana - wysoka, zwarta, trwała z kożuszkiem
Barwa - mleczne jasne złoto, wysokie zmętnienie
Wysycenie - umiarkowane, musujące, pod koniec nieco go brakuje
Smak - słód i płatki owsiane dominują dając początkowo wyraźną słodycz. Choć chmiel wyraźnie piecze to jest dużo mniej wyraźny niż w aromacie. Goryczka zdecydowanie niska, dopiero na finiszu i w posmaku trochę bardziej zarysowana. Owocowość chmielowa też wyraźniejsza w posmaku.
Treściwość - pełne
Bardzo fajny profil chmielowy zasypany przez owsiankę. Przesada. Double Hazy. Plus taki, że alkohol nie wyłazi, ale pod koniec smakuje jak napój owsiany z piwem i piekącym chmielem.