IPA chmielona czterema czeskimi chmielami.
Ekstrakt: 16 Blg.
Alkohol: 7,6%
Goryczka: 78 IBU
Kolor jasnej herbaty, lekko złocisty i opalizujący.
Piana mimo agresywnego nalewania utworzyła wysepkę na środku kufla, i tyle.
Aromat zdecydowanie owocowy, przyjemny. Chmiel czuć kwiatowo i lekko ziołowo. Przypomina mi to domowe pilsy nieco za wysoko fermentowane. W tym wypadku nie jest to zarzut bo cała kompozycja jest ładna.
W smaku dość czyste, najpierw słodowe i chmielowe a następnie już tylko goryczkowe. Goryczka zdecydowana, nawet pikantna, długa.
Etykieta chyba na cześć dekarza rozwijającego papę.
Piwo mi smakowało. Największym pozytywem jest to, że chmiel daje zarówno smak jak i goryczkę, co w połączeniu z podbudową słodową daje efekt głębi i wielowymiarowości. Żeby po marudzić to byłoby lepiej gdyby goryczka tak długo nie zalegała na kubkach ale czy przy 78 IBU to możliwe?
Ekstrakt: 16 Blg.
Alkohol: 7,6%
Goryczka: 78 IBU
Kolor jasnej herbaty, lekko złocisty i opalizujący.
Piana mimo agresywnego nalewania utworzyła wysepkę na środku kufla, i tyle.
Aromat zdecydowanie owocowy, przyjemny. Chmiel czuć kwiatowo i lekko ziołowo. Przypomina mi to domowe pilsy nieco za wysoko fermentowane. W tym wypadku nie jest to zarzut bo cała kompozycja jest ładna.
W smaku dość czyste, najpierw słodowe i chmielowe a następnie już tylko goryczkowe. Goryczka zdecydowana, nawet pikantna, długa.
Etykieta chyba na cześć dekarza rozwijającego papę.
Piwo mi smakowało. Największym pozytywem jest to, że chmiel daje zarówno smak jak i goryczkę, co w połączeniu z podbudową słodową daje efekt głębi i wielowymiarowości. Żeby po marudzić to byłoby lepiej gdyby goryczka tak długo nie zalegała na kubkach ale czy przy 78 IBU to możliwe?
.
).
cóż chcieć więcej? Przyznaje się bez bicia, że IPA to od niedawna mój styl ale byłem pewien, że po odkryciu dla siebie Samuraia, Punk IPA czy Bill McLaren's IPA długo nie znajdę substytutu a tu proszę Honza K. znów sprawił mi miłą niespodziankę. Jeśli ktoś ma okazję to brać nie pytać

...
Comment