Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe browary restauracyjne w Polsce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Zybex
    Senior
    • 07-2012
    • 222




    W nasze progi zapraszamy nie tylko miłośników polskiej kuchni ale i smakoszy piwa. Wzbogaciliśmy naszą ofertę o piwa z niewielkich, rzemieślniczych browarów :Barbakan Jasne Pełne, Barbakan Jasne Pełne Niefiltrowane, Barbakan Miód z Maliną, Barbakan Ciemne

    oraz

    PIWO Żupne- naturalnie mętne piwo pszeniczne górnej fermentacji, rozlewane specjalnie dla nas w Regionalnym Browarze w Wąsoczu.

    Jesteśmy pełni nadziei, że wkrótce nastąpi ciąg dalszy naszej przygody z piwem.

    Comment

    • Pendragon
      Senior
      • 03-2006
      • 13949

      To kiedy on powstał dokładnie?

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • Prusak
        Senior
        • 07-2005
        • 4312

        Nie powstał chyba, skoro piwo jest z Wąsosza.

        Comment

        • e-prezes
          Senior
          • 05-2002
          • 19167

          Na tym zdjęciu widać warzelnię już w październiku 2016. Na zdjęciach na stronie firmy masz tę samą warzelnię i 1 tank. Być może już nie wyrabiają się z produkcją. Użyto słowa "wzbogacili".

          Comment

          • leona
            PremiumUżytkownik
            • 07-2009
            • 5853

            Jechać czy nie jechać?
            Niby chwalą się swoim Żupnym (ciekawość wzbudza zwłaszcza belgijskie) ale w menu jest tylko jedna pozycja dla własnego, a cztery czy pięć dla Barbakanu.

            Trzeba wyniuchać osobiście bo sama cena 7 zł za bombę restauracyjnego piwa to zgroza (dla tych co liczą najmocniej amortyzację)

            Comment

            • e-prezes
              Senior
              • 05-2002
              • 19167

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
              Jechać czy nie jechać?
              Niby chwalą się swoim Żupnym (ciekawość wzbudza zwłaszcza belgijskie) ale w menu jest tylko jedna pozycja dla własnego, a cztery czy pięć dla Barbakanu.

              Trzeba wyniuchać osobiście bo sama cena 7 zł za bombę restauracyjnego piwa to zgroza (dla tych co liczą najmocniej amortyzację)
              U nas kosztuje 7 z restauracyjnego.

              Comment

              • pizmak666
                Senior
                • 12-2006
                • 1898

                Kolega toto z forum pewnie nam wszystko w tym tygodniu opisze.
                „Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”

                "Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".

                Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.

                Comment

                • leona
                  PremiumUżytkownik
                  • 07-2009
                  • 5853

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Kolega toto z forum pewnie nam wszystko w tym tygodniu opisze.
                  Zapomniałem o Tomku.
                  Swoją drogą jak jeszcze nie zgłosił nowego piwa to albo nie gotują swojego albo jest chory

                  Comment

                  • Pankracy
                    Senior
                    • 10-2007
                    • 2768

                    Ma powstać kolejny lokal Bierhalle w Warszawie.
                    Inwestycje planują w Galerii Północnej na Tarchominie. Być może będzie to minibrowar. Pewności jednak nie mam.

                    Comment

                    • Cooper
                      Senior
                      • 11-2002
                      • 6055

                      Nie tylko nie kolejny browar Bierhalle w Warszawie please
                      Mam nadzieję że do Słoikowa będą brać piwo z Arkadii. To w sumie nawet nie tak daleko.
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                      Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                      Comment

                      • makbeth
                        Member
                        • 04-2011
                        • 80

                        Odnośnie Wieliczki to:
                        1) jest instalacja, ładnie widoczna od zewnątrz budynku (przeszklenie) na zdjęciach na stronie), Pani nalewająca piwo zarzekała się, że to ich piwo, na butelce zdaje się pisze, że warzone na miejscu,
                        2) dostępne 5 rodzajów piwa wskazanych na ich stronie internetowej,
                        3) ceny - lane: 0,33 l - 5 zł, 0,5 l - 7zł, butelki - 0,33 l - 6 zł (etykietowane nalewają z kegów + kartonik), dodatkowo minikegi zdaje się 75 zł - 5 l, 50 zł - 3l (godzinę wcześniej trzeba zamówić),
                        4) jedzenie w porządku, duże porcje, niedaleko od granic Krakowa, belg ok.

                        Moim zdaniem warto podjechać i sprawdzić, ale czasami zwłaszcza w niedzielę w porze obiadowej tłumy ludzi.

                        Comment

                        • Prusak
                          Senior
                          • 07-2005
                          • 4312

                          Czyli dalej nie wiadomo na 100 proc.

                          Comment

                          • Pankracy
                            Senior
                            • 10-2007
                            • 2768

                            Ma powstać minibrowar w Bielawie (pod Dzierżoniowem).

                            Comment

                            • Pankracy
                              Senior
                              • 10-2007
                              • 2768

                              W Bydgoszczy są plany otwarcia minibrowaru w Focus Park (ul. Jagiellońska 41).

                              Comment

                              • e-prezes
                                Senior
                                • 05-2002
                                • 19167

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                                No to powstaje jakiś inny na Psim Polu.
                                Wybicie 20hl, warzelnia 3 naczyniowa, unitanki 20hl. Dostawca Technum.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎