Jak w temacie po filtracji wszystko ok warka klarowna po chmieleniu metny rudawy kolor.Co się dzieje,czy to normalne bo nie wiem co robić dodam że to druga warka z rzędu taki efekt.Piwo jakie dzisiaj ważyłem to Irish Red IRA.
Zmętnienie piwa po chmieleniu.
Collapse
X
-
-
Teraz wiem że tak,rano nie wiedziałem że chodzi o zjawisko zwane przełom.
http://www.browar.biz/forum/attachme...1&d=1301492186Comment
-
To w końcu szoszon czy maxhot?
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Related Topics
Collapse
-
Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...-
Channel: Piwo - ogólne
2023-07-14, 12:19 -
-
Ekstr. 12%
Alk. 5%
40 IBU
https://pioneerbeer.cz/index.php/por...item/ipl-k-45/
O tym browarze z Żatca pisał Heckler:
https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...c-n%C3%A1m-pro...-
Channel: Czechy
-
-
-
Ma być Double Wheat IPA. W zapachu owies, pszenica, zbożowo, w oddali banan, jednak nie, ananas, nuta dolna pszenica-kierunek drożdżowy. W smaku lekkie, mało gorzkie, poprawne; nawet nie ajpa-srajpa. Bardzo normalne, znormalizowane. Może się kojarzyć z Hurghadą, bo tam są chyba mocne obostrzenia...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-11-15, 11:30 -
-
Lager o mocy 5, 2% z browaru, który reklamuje się jako najstarszy działający browar włoski (1846). Biella w Piemoncie.
Kolor blady, jasnożółty, widoczne zmętnienie. Piwo niefiltrowane,
Piana wysoka z czapą, utrzymuje się średnio długo, zostawia nieregularne ślady na szkle....-
Channel: Włochy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment