Trzeba zacząć myśleć poważnie o tym zwiedzaniu. Tak jak poprzednio pytam więc o daty jakie Wam pasują?
U mnie w grę wchodzi 7-my albo 14-ty, ewentualnie 28-my sierpnia.
Chyba, że wolicie wrzesień.
Pomyślcie do niedzieli, poniedziaku. Potem zaczynam się umawiać z wlaścicielem browaru.
W zasadzie to ja też bym się z chęcią pisał na takowe zwiedzanie, jak na razie (nie wiadomo co czas przyniesie) to również pasują mi wszystkie soboty...
SOBOTA, godz 10.00 meldujemy się pod browarem w Siemianowicach.
W razie pytań/problemów dzwonić do mnie na tel 501-539-033.
Możemy się umówić na spotkanie w Katowicach, w okolicach dworca PKP powiedzmy okolo 9.00 albo jeszcze lepiej 8.45. żeby mieć pewność, że dotrzemy na miejsce na czas.
[Art: pozwoliłem sobie na poprawienie dnia, za zgodą Autora]
Višňové, to malownicza wioska położona jakieś 20 km na północ od Znojma. Na skraju tejże wioski w jednym z prywatnych domów powstał rodzinny -Zmolský pivovar.
Na początku działali jako kontraktowiec, a od kwietnia 2023 roku warzą na swoim sprzęcie.
Na szczęście ulica przy...
Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
Znane uzdrowisko na wschodniej Moravě doczekało się w tym roku swojego browaru. Powstał on blisko luhačovického zámku (czyli pałacu) z 1738 roku, w przemysłowej przybudówce do budynków restauracji i pensjonatu "U koňa". Przyjeżdżając do Luhačovic pociągiem mijamy ten kompleks...
Jeden z bardziej tajemniczych browarów restauracyjnych w Polsce odwiedziłem na początku lipca.
Z Warszawy do Katowic dojechałem pociągiem, a dalej kontynuowałem podróż tramwajem linii 19 do pętli w Siemianowicach. Ostatni etap dotarcia na miejsce już na własnych nogach zajął 15 minut....
Comment