Ludzie kochani - co myslicie o kolejnej gieldzie w Bialej Podlaskiej.Ja juz spac nie moge i obmyslam szczegoly.Moge jedynie obiecac ze bedzie jeszcze lepsza.
may
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Gratuluję zorganizowania udanej giełdy w Białej, myślę że następna będzie jeszcze lepsza, co prawda nie byłem osobiście lecz relacje kolegów są pozytywne, Darek.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Bardzo dobrze, że udało się zorganizować giełdę w Białej Podlaskiej. Jak do tej pory ten teren był białą plamą na mapie polskiej birofilistyki. Uważam za bardzo zasadne organizowanie giełd lokalnych. Niestety podróżowanie po Polsce jest bardzo kosztowne i nie wszystkich stać na przyjazd do Tychów, Świebodzic czy Żywca. Alternatywą jest więc uczestniczenie w imprezach lokalnych. Dodatkowym plusem w przypadku Białej Podlaskiej wydaje mi się bliskość naszych wschodnich sąsiadów co wpływa na "kolorystykę" tej imprezy i otwiera możliwości zdobycia ciekawych walorów kolekcjonerskich.
Tak trzymać.
Wasze zdrowie
I przy okazji zapraszam na giełdę żywiecką.
Witam!
Cieszę się że bialska giełda znalazła uznanie wśród Kolegów kolekcjonerów.Zgadzam się - lokalne giełdy są jak najbardziej potrzebne.
Co do etykiety.
Jak mi wiadomo do 1993 roku nie było w Białej Podlaskiej żadnego browaru - nie wymianiam browarów żydowskich które warzyły piwo tylko na potrzeby gospód .Piwo to nie było butelkowane.
Być może jest to etykieta z piwa białystockiego bądź z browaru w Bielsku Podlaskim.
may
[temat o browarach w Białej Podlaskiej został wydzielony tutaj]
Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2014-01-03, 09:51.
Powód: informacja o wydzieleniu wątku
Byłem,widziałem i potwierdzam-było naprawdę sympatycznie.
Udało mi się zdobyć sporo starszych etykiet,i co ważne po przyzwoitej cenie.Chętnie wybiorę się na następną giełdę.
Pozdrowienia z Lublina dla całej "piwnej"Polski oraz wschodnich
sąsiadów.
A może by tak urządzić giełdę w Lublinie? Podejrzewam, że kolekcjonerów jest tam wystarczająco dużo, a nawet więcej niż Białej Podlaskiej. Igi, co Ty na to?
Śle pozdrowienia dla Lublina.
Giełda może odbyc się i w Lublinie , dlaczego nie.Chętnie przyjadę.Kolekcjonerów w Białej jest mało - to się zgadza ale za to gości na kwietniowej giełdzie było dużo
18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...
Przed nami kolejne imprezy w Białej Podlaskiej. Mam na myśli Bialską Giełdę Birofilów i Piwowary Podlaskie 2005. Tradycyjnie imprezy zadomowiły się w kwietniu. I tu oczywiście prośba o wszelkie sugestie dotyczące terminu. Mamy do wyboru trzy: 16-17.IV;23-24.IV oraz 30.IV-1.V.
W dniu 15 września o godz.10 na starówce bialskiej odbedą się Targi Staroci.Organizator: Podlaski Klub Kolekcjonera MOK w Białej Podlaskiej.Serdecznie zapraszam.
Zamieszczam skan etykiety z Białej Podlaskiej, przynajmnie tak stwierdził to kolekcjoner który ją posiada w zbiorze, sam nie dociekałem czy jest to rzeczywiście Biała Podlaska.
Comment