Kolor: Ciemny, barwa dobrze zaparzonej herbaty z bursztynowym przebłyskiem. [4] Piana: Piany zero [1] Zapach: Silnie alkoholowy, w tle chmielowy i w dalekim domyśle słodowy. [2] Smak: Dominanta alkoholu. W tle chmiel. Ale zdecydowanie lepsze niż odpowiednik z Jabłonowa. Ty chyba to samo co Śląskie Super Mocne. [3] Wysycenie: prawidłowe [4.5] Opakowanie: Puszka, mimo że graficznie lep[iej zrobiona niż Jabłonowo to i tak mało interesująca. [2.5] Uwagi: Nie polecam. Chyba ze ktoś lubi wrażenia ekstremalne. Ale takie osoby też znajdą coś bardziej interesującego.
Kolor: Bursztynowy, całkiem ładny [4.5] Piana: Tylko w trakcie nalewania, następnie po kilku króciutkich chwilach opadła całkowicie. [2.5] Zapach: Mocno słodowy, mi sie podobał. [4] Smak: Tutaj niestety nie dam zbyt dobrej oceny, bo w każdym łyku konkurowały ze sobą smaki, słodki i gorzki, ciężko określić który z nich przeważa. [2.5] Wysycenie: Odpowiednie, delikatnie drapie po języku. [3.5] Opakowanie: Nie mogę nic zarzucić, proste opakowanie w kolorach żółtym i czarnym (podobnie jak w przypadku Tatry mocnej). [4] Uwagi: Nie znalazłem wątku o piwie ŚLĄSKIM MOCNYM, więc pisze tutaj, ponieważ to chyba te same piwa.
Nieopodal Znojma w miejscowości Dobšice funkcjonuje firmowy lokal browaru Dráteník. Do dyspozycji gości spory ogródek piwny, niestety tylko z jednym parasolem, więc trochę słabo. Lokal składa się z jednej , gustownie urządzonej sali i znajduje się w piwnicy. Na kranach zastaliśmy pięć...
India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.
Comment