Admin: wydzielono z dyskusji Amber, Żywe
A mnie zastanawia pewien fakt: w Łodzi żywe kosztuje 2,70zł w sklepach, a w Gdańsku 3,79 zł ,gdzie Amber jest pod nosem. Na nasze nieszczęście mamy w Gdańsku pazernych pośredników. Jeszcze gorzej przedstawia się cena piw Amberowskich w Auchan-około 5 zł !!!
A mnie zastanawia pewien fakt: w Łodzi żywe kosztuje 2,70zł w sklepach, a w Gdańsku 3,79 zł ,gdzie Amber jest pod nosem. Na nasze nieszczęście mamy w Gdańsku pazernych pośredników. Jeszcze gorzej przedstawia się cena piw Amberowskich w Auchan-około 5 zł !!!
Jeśli jest prawdą co piszesz, to winę za wysoką (moim zdaniem wygórowaną) cenę żywego ponosi Browar Amber. Wydaje mi się, że wraz ze wzrostem ceny spada spożycie tego piwa.
Tyle tylko, że jest większa różnorodność piw w hiper i supermaketach, no i getrankestelle. U nas jak wejdziesz do hipermarketu czy monopolowego to niby też masz dużo marek do wyboru. Tylko co z tego. Po prostu przeciętnie piwa niemieckie (koncernowe) są lepsze niż polskie. Nie zapominajmy też o niższym podatku VAT i niższej akcyzie. Piwa w specjalistycznym sklepie w Berlinie czy Hamburgu, z tego co czytałem na forum wcale takich dumpingowych cen nie mają.

Comment