Witam,
Poszukuję piwa odpowiadającego mojej diecie (alergia
), przy warzeniu którego nie były użyte pszenica i kukurydza. Jak do tej pory piłem piwo Neumarkter Lammsbrau Glutenfrei - "organiczny" pilsner o całkiem dobrym smaku.
Mieszkam w Białymstoku i mam dostęp do kilku dobrych monopoli, ale nie wiem, czy mogę zaufać kontretykietom (w przypadku KP na pewno nie, to już wiem
)
W grę wchodzą również piwa zagraniczne, ostatnio piłem piwo Hollandia i nie zauważyłem objawów alergii.
Proszę o radę, może ktoś z szanownych forumowiczów ma dostęp do danych z poszczególnych browarów, w szczególności zależy mi na piwach ogólnodostępnych, ale jak napisałem wcześniej w grę wchodzi wszystko "dozwolone".
Pozdrawiam,
platyn
Poszukuję piwa odpowiadającego mojej diecie (alergia
), przy warzeniu którego nie były użyte pszenica i kukurydza. Jak do tej pory piłem piwo Neumarkter Lammsbrau Glutenfrei - "organiczny" pilsner o całkiem dobrym smaku.Mieszkam w Białymstoku i mam dostęp do kilku dobrych monopoli, ale nie wiem, czy mogę zaufać kontretykietom (w przypadku KP na pewno nie, to już wiem
)W grę wchodzą również piwa zagraniczne, ostatnio piłem piwo Hollandia i nie zauważyłem objawów alergii.
Proszę o radę, może ktoś z szanownych forumowiczów ma dostęp do danych z poszczególnych browarów, w szczególności zależy mi na piwach ogólnodostępnych, ale jak napisałem wcześniej w grę wchodzi wszystko "dozwolone".
Pozdrawiam,
platyn

Comment