Wyjątkowo nieświeży temat ale pozwolę sobie podpiąć się pod niego. Ostatnimi czasy nie unoszę frywolnego kaleczenia języka polskiego. Podpinam się pod FCJP, choć nie wiem czy jeszcze istnieje ten szlachecki ruch.
... Podpinam się pod FCJP, choć nie wiem czy jeszcze istnieje ten szlachecki ruch.
Chyba "szlachetny" miało być ?
Ponieważ plaga analfabetyzmu i bezczelności szerzy się coraz bardziej, proponuję zdwoić wysiłki i pacyfikować zdecydowanie wszystkich leni i nieuków językowych, jacy się pojawiają (coraz częściej niestety) na tym forum.
Ponieważ plaga analfabetyzmu i bezczelności szerzy się coraz bardziej, proponuję zdwoić wysiłki i pacyfikować zdecydowanie wszystkich leni i nieuków językowych, jacy się pojawiają (coraz częściej niestety) na tym forum.
Młodzi to młodzi, ale co zrobić ze starymi nagminnie łamiącymi zasady języka? Czasem ręce mi opadają jak widzę wszystkie posty zaczynające się z małej litery. A może już tak można? Jakaś nowa netetykieta?
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Niech każdy robi co może, niech każdy się postara, nawet jak całe życie wiadomo było, że pisarzem nie będzie i szkoły z kluczami francuskimi jako jedynymi pomocami "naukowymi" skończył
"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Wiesz, u mnie to poniekąd wyniesione właśnie ze szkoły zamiłowanie do twórczości e.e. cummings'a. Swoje utwory też pisywałem nawiązując do stylu/czytaj: fanaberii / jakim/-ą się posługiwał. Niemniej zdaję sobie sprawę, że może to kogoś razić bardziej niż sarkazm Krzysia
Aromat - bardziej słodowy, trochę karmel, muśnięcie owocowe i podprażone, łagodny chmiel z minimalną cytrusowością. Jest złożoność, ale brak intensywności i czystości...
Piwo warzone w Niemczech (bez prawa czystości) na sprzedaż poza granicę kraju,
Wiele na to wskazuje, że piwo to produkuje się w browarze Hasseröder (Wernigerode) w środku Niemiec.
Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...
Jedyny węgierski browar stacjonarny na terenie Rumunii, z węgierskimi etykietami i opisem.
Miałem dylemat, bo na rumuńskiej stronie figuruje ta firma pod nazwą z tytułu wątku, zaś na ich stronie i na fb jest po prostu Csíki Sör.
Tak czy owak pod tą nazwą jest podstawowe piwo,...
Comment