Originally posted by Qbric Chyba jednak sie czepiasz... Moim zdaniem Cordel chciał napisać "... to nie jest zdrowo..." ale niechcący zjadł "jest" popijając któreś tam piwo...
Dzięki Qbric za usprawiedliwienie, jednak ja sam uważam, że chciałem napisać "...bo co za dużo, to nie jest odpowiednio, gdyż człowiek nie czuje się wtedy zdrowo" zjadłem tylko kilka słów-faktycznie pisałem po pijaku.
"Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
KOLOR: jasnozłote, klarowne.
PIANA: biała, obfita i trwała.
ZAPACH: aromat chmielowy z nutą słodowa i lekkim diacetylem.
SMAK: średnio treściwe, słodowe z posmakiem chlebowym. Delikatna słodycz od słodu przełamana wyraźną, przyjemną goryczką. Niewysoki, lecz wyczuwalny...
Witam, poszukuję informacji na temat podziału rynku w sektorze piwowarskim w Polsce.
Dostęp do tego typu informacji jest ograniczony, ciężko mi je odnaleźć.
Jeśli znajdzie się jakaś dobra dusza, która posiada wiedzę na ten temat prosiłbym o udostępnienie takiej informacji...
Comment