BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...
Po raz pierwszy dziś zauważyłem Namysłów z Warki. Wziąłem jedno, żeby sprawdzić czy jest fatalnie, i jest.
Po przejęciu zdarzały się warki Namysłowa słabe, takie se i nawet niezłe.
Ale teraz to już nie Namysłów, tylko Tatra 2.0
Jakby ktoś się zastanawiał czy kupić, to odradzam.
Bardzo się zdziwiłem jak na puszcze tego piwa marketowego produkowanego dotąd przez browar w Nowej Pace zauważyłem, że producentem jest Podkováň
(przynajmniej w wersji kupionej w sieci Netto, wersja puszkowa)
W zapachu dominuje... jabłko. Piana zdecydowanie wysoka, trwała...
Etykieta milczy o szczegółach, QR kod kieruje do nieistniejącej strony www.
Nalewane na raty, obfita czapa drobnopęcherzykowej piany, w połowie szklanki pozostaje gruby dywan. Kolor początkowo klarowny ciemniejszy bursztyn, później...