Ponieważ ostatnio ten temat zaczął mnie interesować, podrzucę garść propozycji:
- data warzenia, zlania do cichej, rozlewu
- Blg początkowe i końcowe
- objętość brzeczki nastawnej
- temperatura fermentacji
- odnośnik do tematu piwowara w dziale "Twoje warzenie"
- data warzenia, zlania do cichej, rozlewu
- Blg początkowe i końcowe
- objętość brzeczki nastawnej
- temperatura fermentacji
- odnośnik do tematu piwowara w dziale "Twoje warzenie"

nie można sobie zaplanować spraw przed przystąpieniem do pracy. dopiero jak się człowiek nasiedział przy tworzeniu danego systemu to z miłą chęcią zamieszczane są komentarze i uwagi. a w szczególności te krytyczne
, która jest najbardziej rzeczowa i nie dotyczy jakiegoś pojedynczego problemu. Na tej podstawie, albo bazując na tym możnaby ulepszyć, rozszerzyć listę tworząc przyjazne i pełne narzędzie dla piwowara. Myślę, że przy każdej zasadniczej pozycji (słody, drożdże, woda, etc.) można dodać okno uwagi, gdzie piwowar może sobie coś dodatkowo skomentować lub zaznaczyć. To by rozwiązało pojedyncze problemy i zmniejszyło liczbę ich wariacji przy każdej warce.
Comment