No to żegnam się ze starym Browarem.biz. Jak dojadę do domu, to już pewnie będzie trwała rewolucja.
Mam nadzieję, że wsio pójdzie naszemu Adminowi jak po maśle i już w poniedziałek rano bedzie można wprowadzać posty głosowo bez użycia klawiatury (już za rok wystarczy siła woli)
I kolejne nowe dla mnie piwo od wielbłąda. Ekstrakt 12°, alkohol 4,9%.
Żółciutkie jak kurczaczek na Wielkanoc (no może z tych ciut bledszych), mocno mętne.
Piana wysoka na około 3 cm, gęsta, drobniuteńkie oczka, jednak długo się nie utrzymała. Został cieniutki kożuszek...
Proszę o poprawę błędów podczas pierwszego warzenia.
1-1) Wg kopyra 3,5litra x 4,5kg słodu => 15,75 litra wody wlewam do garneczka i podgrzewam do 70stopni aby uzyskać zacieranie przy 66stopniach (66 stopni a nie 64np gdyż chce mniej wytrawne a wytrawność...
Comment