Ja w wypadku swojego piwa domowego pisałem przy pierwszym wypitym piwie z nowej warki całkowity koszt wytworzenia, bo inaczej nie mógłbym tego spamiętać.
Robię tak samo by potem móc się cieszyć piciem "darmowego" piwa, a nie głowić się ile mnie ono kosztowało.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Zmiany bardzo dobre! Chociaż ja nigdy nie narzekałem, lubiłem zawsze wpisywać te wszystkie rubryczki nawet gdy po jakimś czasie niewypełniania miałem po 20-30 pozycji do dodania. Ale bardzo dobrym pomysłem jest to wybieranie piw z listy ale również jestem za dodaniem pola do ręcznego wpisywania. Bardzo dobry jest też podział na zagraniczne z wyborem kraju i domowe. Teraz czekam na powrót statystyk. Już nawet mi się sniło że coś się stało i statystyki od początku szlag trafił To był straszny sen-widać już w dziennikową paranoje popadłem całkowicie
Chciałem z rana uzupełnić dziennik i niespodzianka:
Browar Jagiełło - brak Powerów (jasnego i ciemnego), co prawda to te same piwa pod inną nazwą (eks 14,2%) ale jednak. Damy radę to dopisać ?
Przybyłem do Hlízova w piękną, upalną sobotę 12.08.2023. Dojazd zapewniają pociągi osobowe jeżdżące na odcinku Kolín - Kutná Hora, z przystanku kolejowego do browaru jest 200 m.
Browarek oficjalnie polał swe pierwsze piwa w październiku 2022. Powstał on na terenie dawnego majątku...
Browar Cześć Brat! zaprasza w sezonie w weekendy do swojego firmowego lokalu.
Lokal ma formę ogródka działającego na terenie posesji, na której mieści się browar.
Do dyspozycji mamy hipsterskie stoliki z blatem z płyty paździerzowej w komplecie z ławkami zbitymi z europalet....
Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
Comment