Problemy po uaktualnieniu 2007.04.24

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

  • Magyars
    Hefeweizen - problemy z fermentacją burzliwą
    Magyars
    Witam, opiszę krótko cały proces zacierania i fermentacji, a później napiszę w czym tkwi problem. (Jest to moje 1. warka)

    50% słód pszeniczny
    50% słód pilzeński
    Drożdże Fermentis Safbrew WB-06
    Chmiel na goryczkę Hallertau Tradition

    BLG początkowe...
    2019-12-17, 09:06
  • AaLeX
    Braniewo, Złoty Dukat
    AaLeX
    Nowość z braniewskiego browaru (kod LG). Przynajmniej nigdy wcześniej tego nigdzie nie widziałem. Brak wątku na tym forum również to potwierdza. Alkohol 6%. Skład: woda, słód jęczmienny, jęczmień browarny, chmiel, ekstrakt chmielu. Opisy w 3 językach, po polsku, angielsku i włosku. Po...
    2024-06-25, 17:50
  • Javox
    Siren, Tilt Shift
    Javox
    IPA z małą zawartością alko 3.4% (po angielsku - współcześnie) .

    Kolab z browarem Ugly Half z Tajwanu.

    Chmiele: Comet, Citra, Talus.

    Piana - tylko na początku potem obwódka.
    Lacing - nic.
    Gaz - średni.
    Barwa - zamglony, jasny żółto...
    2025-07-21, 13:56
  • pebejot
    Finlandia, Tampere, Verkatehtaankatu 2, Pyynikin Brewhouse
    pebejot
    Browar restauracyjny, ale przede wszystkim bardzo duży pub w angielskim stylu, zlokalizowany w centrum miasta w odległości 1 przystanku tramwajowego (od kilku lat miasto Tampere posiada tramwaje) od dworca kolejowego.
    Browar znajduje się w otoczeniu dawnej zabudowy przemysłowej, zachowanej...
    2025-07-06, 15:16
  • slawekkazek
    Browary Ziem Północnych i Zachodnich w latach1945 - 1951, tom I
    slawekkazek
    Miło mi poinformować, że właśnie ukazał się pierwszy tom książki "Browary Ziem Zachodnich i Północnych w latach 1945 - 1951". Właściwie to książka była gotowa na początku grudnia ubiegłego roku (nawet dostępna w formie e-booka), jednak z powodu ograniczonej mocy drukarni...
    2025-01-18, 11:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...