Swoją drogą zawsze zastanawia mnie "pojemność" tego forum, bo każde na którym się pojawiam ma ograniczoną pojemność i czasem trzeba zrobić akcję pod tytułem "czyszczenie"
To forum tez nie jest gumy, ale dzieki reklamom i "paru" osobom placacym "abonament"(to my na zielono), ART ma srodki na zwiekszanie tej pojemnosci.
Nie ilość lecz jakość się liczy Swoją drogą zawsze zastanawia mnie "pojemność" tego forum, bo każde na którym się pojawiam ma ograniczoną pojemność i czasem trzeba zrobić akcję pod tytułem "czyszczenie"
U nas zamiast "czyszczenia" robi się akcję "rozbudowa serwera" - czyli każdy zarejestrowany dostaje fakturę do zapłacenia żeby było na nowe terabajty. Na pewno jak się rejestrowałeś to zwróciłeś uwagę na dopisane bardzo drobnym druczkiem zdania w regulaminie, które mówią o bezwarunkowym poddaniu się egzekucji w takiej sytuacji
Na szczęście akcja serwerowa z 2008 zabezpieczyła BrowarBizowi na dłuższy czas tak powierzchnię dyskową jak i moc obliczeniową. Dobrowolne składki Zielonych nie są przeznaczane na zwiększanie powierzchni dyskowej ich kont tylko przeznaczane są na ogólne bieżące utrzymanie serwisu w działaniu i nowe zasoby (łącza) potrzebne na obsłużenie coraz większej liczby odwiedzających.
... ale kasowanie nic nie wnoszących bądź starych postów również jest całkowicie słuszne...
Poza tym, że ktoś to musi zrobić i stracić mnóstwo czasu na oddzielenie ziarna od plew. To już według ciebie nic nie kosztuje? Za samo czytanie takich głupot Art powinien mieć pensję, jak za pracę w warunkach skrajnie niebezpiecznych.
A Ty chyba sadzisz, że jako jedyny znasz zasady funkcjonowania internetowych forów i licz się ze słowami człowieczku, bo o naiwność posądzać możesz kogoś innego. Administrator forum wybiera sposób funkcjonowania forum - albo darmowe, ale o mniejszej "pojemności" - albo większe, bardziej stabilne i na płatnych serwerach.
(...)
Natomiast jeśli zmienią się zasady i np. forum będzie w 100% płatne nie widzę problemu w opłacaniu określonej kwoty, ale o tym decyduje ART
Serwis jako taki - był i pozostanie bezpłatny. Jeśli nie będzie chęci w narodzie do wspierania jego działania, będzie to oznaczać że nie jest potrzebny.
Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
Lacing - nie za dużo.
Gaz - średni.
Barwa - opalizujący, jasny żółty.
Aromat - cytrusy nieco cięższe. Ananas. Zioła.
Smak - cytrusy,...
Na zdrowie, Panie i Panowie!
Chciałbym się ja grzecznie przywitać i przedstawić.
Wojtek z Wolfsburga.
Zaczynam zabawę z warzeniem. Wczoraj wymieszałem wodę z Brewkitem ( bo niesmiem tego nazwać inaczej) Dzis Zaczęło bulgać- zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mam nadzieje...
Otwarty w 2016 r. w stolicy Laponii, Rovaniemi browar Lanin Panimo jest chyba najdalej na północ wysuniętym browarem w Finlandii.
Browar z wyszynkiem znajduje się daleko (4 km) od centrum miasteczka. Nieco bliżej (2,3 km) jest do dworca kolejowego.
Na miejscu wszystko razem w jednej...
Comment