Drożdże do porteru 28blg

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • falsetto
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.11
    • 1

Drożdże do porteru 28blg

Hej, warzę imperialny porter bałtycki 28 blg, jednak drożdże dały radę zejść tylko do 12 blg, co polecicie aby jeszcze trochę zejść z blg? Jak wygląda kwestia drożdży winiarskich, nie zejdą zbyt nisko z blg?

Related Topics

Collapse

• Piotr7
    drożdże dla początkującego
    Piotr7
    Witam!
    Jestem nowy w warzeniu. Bardzo lubię piwo, jego koneserem jestem od dawna. i dlatego zdecydowałem się zacząć warzyć.
    Wciąż przeglądam forum, jest tu mnóstwo informacji i jeszcze wiele do nauczenia się. ale chciałbym się dowiedzieć jakie drożdże polecacie dla początkującego?...
    2024-12-09, 14:24
  • etman
    Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
    etman
    Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
    White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
    2024-11-23, 19:56
  • etman
    Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand
    etman
    Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
    Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z...
    2024-10-29, 22:38
  • Mason
    Materiały o historii porteru
    Mason
    Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych...
    2024-02-11, 19:12
  • Marianowar_pl
    Drożdże płynne - jak używać?
    Marianowar_pl
    Witam wszystkich,

Mam pytanie w kwestii drożdży płynnych, jako że nigdy ich wcześniej nie używałem, to czy ktoś mógłby mi tak łopatologicznie wyjaśnić jak należy je zadawać? Jak je wcześniej przygotowywać?

Na instrukcji uzytkowania w np. twoimbrowarze jest...
    2025-05-12, 16:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...