Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • etman
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    🥛🥛🥛
    • 2015.01
    • 34

    #1

    Drożdże Pomona Modern Hybrid IPA Yeast, Lallemand

    Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
    Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g

    Drożdże hybrydowe wytwarzające piwa z nutami brzoskwini, cytrusów i owoców tropikalnych. Szczep został opracowany przez Escarpment Laboratories (partnera Lallemand z Kanady). Jest to owocowy, odporny na stres i wytrzymały szczep, który wzmacnia biotransformację i mętność w nowoczesnych stylach IPA..

    Polecane w szczególności do NEIPA.
    • Flokulacja: średnia
    • Odfermentowanie: średnie do wysokiego
    • Zalecana temp. fermentacji: 18°-22°C
    • Tolerancja alkoholu: 10% ABV


    Lallemand LalBrew Pomona Modern Hybrid IPA Yeast 11 g


    Jakie macie doświadczenia z tym szczepem, czy faktycznie jest tak owocowo w gotowym piwie, jak szybko startują? I takie tam praktyczne wskazówki będą mile widziane
    Warzenie jak marzenie - sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa
  • zasada
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛🥛
    • 2007.05
    • 273

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika etman
    Jakie macie doświadczenia z tym szczepem, czy faktycznie jest tak owocowo w gotowym piwie, jak szybko startują? I takie tam praktyczne wskazówki będą mile widziane
    Sucharkowej ofensywy ciąg dalszy!
    Rzecz na tyle świeża, że nawet na HBT nie ma informacji.poza obwieszczeniem jakiegoś sklepu: https://www.homebrewtalk.com/threads...-packs.734380/

    Każde zwierzę koi dotyk
    Blaszony

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • e-prezes
      Grodzisk, Modern Grodziskie
      e-prezes
      Było już "a la grodziskie", "quasi grodziskie", "w stylu grodziskie", "grodziskie 2.0", "hoppy grodziskie" a nawet grodziskie, które nie smakowało jak grodziskie. Cóż przyszła pora na wersję "modern". Czym ten modern typ się wyróżnia..?...
      2024-04-18, 07:24
    • yavo
      Lallemand Philly Sour - lag
      yavo
      Drogie "Bravo Girl",
      ja dzisiaj z takim oto pytaniem, co robić - a mianowicie w niedzielny wieczór zaszczepiłem rzeczonymi drożdżami szesnastolitrową brzeczkę o ekstrakcie 18'. Kalkulator Lallemanda powiedział mi, że wsypałem za mało drożdży (11g vs 21). Mamy wtorkowe popołudnie,...
      2022-02-22, 13:13
    • darekd
      Pinta, Wide Range
      darekd
      "Modern West Coast IPA"

      Ekstr. 15%
      Alk. 6,5%
      Chmiele: Mosaic, Petit Blanc, HBC 1019 (ten ostatni jest występuje od niedawna pod komercyjną nazwą Dolcita). Dwa amerykańskie chmiele i francuski Petit Bland/

      Aromat - po otwarciu puszki jest nuta nafty...
      2025-10-04, 22:53
    • etman
      Drożdże White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast (płynne)
      etman
      Taki oto szczep trafił do Centrum Piwowarstwa ostatnio:
      White Labs WLP4000 Vermont Ale Yeast

      Szczep wyizolowany z wyjątkowego Double IPA pochodzącego z Vermont. Wytwarza złożony owocowy profil estrów z nutami brzoskwini, moreli i lekkich cytrusów, który uzupełnia każde mocno...
      2024-11-23, 18:56
    • kaczka116
      Sady, [Beverage] Hybrid IPA
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-11-10, 12:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...