Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ZeusBiz
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.09
    • 1

Maksymalny czas fermentacji w pojemniku fermentacyjnym

Witam
    Pierwsza warka z brewkitu juz za mną, pils juz lezakuje 5 miesiecy , niedlugo zaczynam spijac
    Zrobilem rowniez druga i trzecia (real ale i canadian blonde), ale musialem wyjechac pilnie na pare miesiecy i wyszlo na to, ze ale lezakuje juz ponad 4 miesiace, a blonde okolo 3. W smaku bardzo przebija smak slodu i delikatnie plastiku, nie widac oznak infekcji. Pytanie brzmi czy jest je jeszcze sens butelkowac? Czy drozdze zrefermemtuja czy juz poginely?
    Pozdrawiam!
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Ja bym butelkował. Powinno się udać.

Comment

• anteks
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.08
      • 10853

Pils 5 miesięcy . Jeśli chcesz to możesz dodać trochę drożdży przed rozlewem.
      Mniej książków więcej piwa

Comment

Related Topics

Collapse

• Orerendri
        Jak zacząć z brewkitami?
        Orerendri
        Znajomy z pracy podarował mi ostatnio butelkę samowyrobnego piwa z brewkitu. Pierwszy raz miałem z takowym do czynienia, bo wstyd się przyznać - do tej pory piłem mniej lub bardziej markowe koncerniaki. Nawet nigdy nie próbowałem piw rzemieślniczych, bo u nas trudno dostać coś, co nie pochodzi...
        2020-04-16, 08:02
      • Pankracy
        Jakość informacji dostępnych w necie
        Pankracy
        Obserwując od kilku miesięcy to co dzieje się z wyszukiwarką Google oraz facebookiem należy stwierdzić, że wartościowych informacji jest tam wskazywanych coraz mniej.

Nowe rozwiązania takie jak wspomaganie przez AI powodują, że wyświetleń spamu i innego bezwartościowego lub...
        2025-09-12, 19:01
      • heckler
        Czechy, Kamýk nad Vltavou, Kamýk nad Vltavou 96, Malopivovar Hunec
        heckler
        Od 2024 roku miejscowość Kamýk nad Vltavou ma swój legalnie działający browarek. Mieści się on na prywatnej posesji współdzieląc przydomowy garaż. Niestety mieliśmy pecha i dosłownie o godzinę minęliśmy się z właścicielem, który wyjechał na dwa tygodnie
        W domu została...
        2025-08-18, 10:15
      • heckler
        Zlín, Ulička 601, Pivovar Misionář
        heckler
        Browar Misionář został założony w 2024 roku w domu rodzinnym w Zlinie przez pasjonata piwa, a obecnie piwowara browaru- Martina Mikoškę.
        Na obrzeżach Zlina w jednej z ciasnych, wąskich uliczek stoi dom Martina. Niestety nie mieliśmy przyjemności poznania samego szefa, ale za to poznaliśmy...
        2025-08-11, 07:15
      • heckler
        Velké Pavlovice, Tovární 509/3a, Pivovar Thrills
        heckler
        Velké Pavlovice to miasteczko położone w samym centrum winnego regionu Czech, więc istniejący tam od 2021 roku browar Trhills siłą rzeczy nawiązuje do tamtejszych winiarskich tradycji. Browar znajduje się na terenie zamkniętym i aby dostać się za bramę należy do sladka dzwonić. O ile...
        2025-06-24, 07:57
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...