należy się wyjaśnienie z mojej strony: przeniosłem temat z działu "Przy-Piwie" co by był odpowiednio widoczny tutaj. później połączyłem dublujące się tematy.
Już dawno nie byłem w tak nowym browarze, już działającym ale jeszcze przed premierą piw. Z Docentem planowaliśmy nawet wcześniejszą wizytę jednak Łukasz Śledziński (piwowar, od dwóch lat sędzia PSPD) zaproponował byśmy trochę poczekali aż piwa zakończą burzliwą fermentację i...
Do położonej nieopodal Hranic, małej mieściny Černotín 01.06 zawitałem już po raz trzeci, a wszystko to za sprawą powstałego w niej kolejnego browarku o tajemniczej nazwie Chors.
Dwa pierwsze podejścia do browaru miały miejsce w niedzielę i teraz już wiem, że z góry spisane były...
Browar kontraktowy z miasteczka Nové Strašecí w Czechach Środkowych. Warzą komercyjnie od 2017 r. (wcześniej piwowarzy domowi).
Piwo uwarzone z okazji mistrzostw świata w hokeju.
Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
Comment