Weź czarno kure [Było: Wlewaj wodę do kwasiku...]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

    #1

    Weź czarno kure [Było: Wlewaj wodę do kwasiku...]

    Ja znam jeden sposób na uratowanie takiego kwaskowego piwa. Trzeba je zmieszać z Miodowym z Ciechanowa i wtedy oba dadzą się wypić. Wiem, bo sprawdziłem.

    PS. Proponuję, żeby ART zmienił (o ile autor mnie poprze) tytuł tego tematu na "Weź czarno kure" bo tak mi się jakoś skojarzyło.
    Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2005-06-15, 14:11.
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
    A nie "weźmisz czarno kurę"?

    Wilku, jak dla mnie łączenie i wszelkie eksperymenta są jak najbardziej wskazane, chociaż musztardy do piwa bym nie dodał
    Odnosząc się do Twojego pytania to jedyna rzecz która przychodzi mi do głowy to połączenie słodu wędzonego ze słodem wędzonym czyli piwo w 100% zrobione ze słodu wędzonego lub zbyt duża ilość tego słodu w zacierze. Coprawda piwo nie skwaśnieje ale trzeba być wyjątkowo twardym co by taki napitek spożyć.
    Darku, co Ty cytujesz? Sam sobie wymyśliłeś?

    Comment

    • dkrasnodebski
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.05
      • 2316

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
      Darku, co Ty cytujesz? Sam sobie wymyśliłeś?
      A bo ja myślał, że Tobie o Pilipiuka chodziło...
      Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

      www.radoslawstolar.pl

      Comment

      • arcy
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.07
        • 7538

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dkrasnodebski
        A bo ja myślał, że Tobie o Pilipiuka chodziło...
        Chodziło.

        Porównaj moją pierwszą wypowiedź z Twoim cytatem

        Comment

        • Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

          #5
          Arcy, mam prośbę - poudzielaj się w tym temacie, jak już zaczniesz warzyć, ok?

          Receptury: mi się wszystkie sprawdziły, ale ja jestem dość ostrożna Nie pasuje mi piwo z dodatkiem soku wiśniowego, ale to już kwestia indywidualnego smaku - Mayowi na ten przykład bardzo takie smakuje
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • arcy
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.07
            • 7538

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            Arcy, mam prośbę - poudzielaj się w tym temacie, jak już zaczniesz warzyć, ok?
            Ok.

            Chciałem się tylko podzielić sprawdzonym sposobem na to, jak z nieudanego piwa domowego (nie ja je warzyłem) udało mi się zrobić coś, co jednak dało się wypić. Jeżeli to nie na temat, to przepraszam.

            PS. Jak znajdę metodę na przemianę ołowiu w złoto, to nie powiem

            Comment

            • fteo
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.05
              • 1139

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
              Jak znajdę metodę na przemianę ołowiu w złoto, to nie powiem
              uprawiasz alchemię?
              http://lotnictwo.net.pl/
              http://www.flightradar24.com/
              http://www.airshow.sp.mil.pl/

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • bimb
                Piwo Gozdawa lekko kwaśne alkocholowe i drożdżowe
                bimb
                Cześć.
                Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

                Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...
                2025-07-13, 18:23
              • heckler
                Loučky, Loučky 1, Pivovar Fousek
                heckler
                U podnóża Železných hor leży malutka wioska Loučky. W lecie 2022 roku Jakub i Klára własnie tam otwierają malutki, rodzinny browarek.

                Od głównej ulicy do browaru jest około 200 metrów. Mały domek ze sporym, zielonym ogrodem w strugach deszczu wyglądał bajkowo. Na...
                2023-06-14, 11:38
              • SyLwIaFamatAukcje
                Sprzedam linię do produkcji piwa rzemieślniczego
                SyLwIaFamatAukcje
                Oferujemy Państwu,
                linię do produkcji piwa rzemieślniczego wyprodukowaną w 2015 r. przez PPUH Rctronik (obecnie Inomero Sp. z o.o.) o wydajności około 300 litrów na dobę wraz z płytami warstwowymi PIR ściennymi i dachowymi z rozbiórki pomieszczenia o powierzchni 70m2, stanowiącego chłodzony...
                2025-06-05, 10:53
              • etman
                Twoje etykiety
                etman
                A..... co powiesz na swoje.... etykiety?

                Mamy do przetestowania parę spraw przed wprowadzeniem do sklepu i potrzebujemy na wstępie kilku-kilkunastu ochotników, którzy nam pomogą i w efekcie otrzymają gratis za darmoszkie po pakieciku powiedzmy 20 szt. etykiet - dołożonych do zamówienia....
                2025-03-13, 19:59
              • dadek
                Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
                dadek
                Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
                2024-10-23, 01:37
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...