W jaki dzień tygodnia najczęściej warzysz?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosta72
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.04
    • 40

    #16
    Piątek wieczór lub Sobota od 06:00 tak by nie miec spieprzonego weekendu

    Comment

    • Kopickie-Zamkowe
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.03
      • 29

      #17
      Co sadzicie o tym??: "Tradycja ludowa dowiodła tez ponad wszelką wątpliwość, że najlepiej jest warzyć piwo w czsie pełni Księżyca. Nikt nie zabierał się do produkcji w piątek czy sobotę, bo jak wiadomo sztuka ta najlepiej udawała się w poniedziałki, środy i czwartki. A w niedzielę, jak to w dzień święty, dopuszczona była jedynie degustacja" cytat z książki "Wszystko o piwie" Ziemowit Fałat. Co o tym sadzicie.?

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosta72
        Piątek wieczór lub Sobota od 06:00 tak by nie miec spieprzonego weekendu
        Z wypowiedzi mam rozumieć, że warzenia nie lubisz? No bo skoro "pieprzy Ci weekend"
        Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2007-05-29, 17:06.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Andrzej_newada
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.11
          • 13

          #19
          hmm...najbardziej pasowałaby mi niedziela na warzenie ale.....- no cóż,przekonania mojej żony są nieco odmienne od moich.Warze więc w przypadkowe dni tygodnia oprócz niedzieli, ale zawsze od zacierania do chmielenia i zadania drożdży w jednym dniu.Staram się zacząć oczywście o 8-ej ale zanim ześrutuję itd. jest 12-ta .

          Comment

          • Madar50
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.04
            • 95

            #20
            Sobota lub niedziela. 7 rano, nastawiam wodę i biorę się za śrutowanie. O 12 jest już po wszystkim i zaczynam ( jak mam)

            Comment

            • wg2
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.07
              • 264

              #21
              Ja zawsze w sobotę lub w niedziele
              GAWEŁ

              Comment

              • tzi
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.12
                • 11

                #22
                Ja zaczynam najwcześniej o 21, chmielenie kończę ok 1-2 w nocy. Dzień dowolny

                Comment

                • peter007
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.06
                  • 2820

                  #23
                  Za dużo tych warek na koncie nie mam, ale zawsze staram się warzyć w niedzielę naiwnie licząc, że choć trochę żona mi pomoże
                  Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

                  Comment

                  • szefi
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.12
                    • 194

                    #24
                    Zazwyczaj zaczynam skoro świt w sobotę czyli około 10:00, aby popołudnie mieć już wolne,
                    zadaje drożdże i patrze na efekty w niedziele, abym spokojnie w poniedziałek iść do roboty

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • pebejot
                      Litwa, Kowno, Laisvės al. 21, Genys Taproom
                      pebejot
                      Firmowy pub kowieńskiego browaru Genys, zlokalizowany na końcu reprezentacyjnej alei miasta tuż przy kościele św. Michała Archanioła
                      Sam browar znajduje się 5 km dalej nad Niemnem.
                      Jest to pub, w którym można jarać zarówno wewnątrz jak i w ulicznym ogródku, gdzie są bardzo...
                      2025-08-02, 17:27
                    • heckler
                      Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
                      heckler
                      Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
                      Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
                      ...
                      2023-03-22, 17:08
                    • heckler
                      Czechy, Chvaletice, Chvaletice 47, Nanopivovar Radování
                      heckler
                      W restauracji U Roubené studny w Chvaleticach koło Protivína w 2024 roku rozpoczęto produkcję własnego piwa. Skala tej produkcji jest na prawdę niewielka i sięga góra 50-60 litrów, bo 65 l. ma kocioł warzelny. Ciut większą instalację ostatnio miałem możliwość zobaczyć w browarze Misionář we Zlinie....
                      Dzisiaj, 15:51
                    • pebejot
                      Litwa, Kowno, Savanorių pr. 7, Kauno Alus
                      pebejot
                      Duży browar przemysłowy z dobrym piwem.
                      Z dworca można dojechać trolejbusem nr 1, przystanek jest pod samym browarem.
                      W przyległym budynku mieści się firmowy sklep, czynny od poniedziałku do soboty w godzinach 11.00 do 18.00.
                      Duży wybór butelek, napełnianie kegów i oczywiście...
                      2025-08-01, 06:22
                    • pebejot
                      Finlandia, Turku, Eerikinkatu 18, Brewery Restaurant Koulu
                      pebejot
                      Browar restauracyjny w centrum Turku, przy jednej z głównych arterii, mieszczący się w zabytkowej kamienicy.
                      Tak się złożyło, że w sobotę 21 czerwca restauracja była zamknięta (święto narodowe), ale działał na zapleczu ogródek z osobnym barem i Food Truckiem w jednym.
                      Po...
                      2025-07-06, 08:28
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...