W jaki dzień tygodnia najczęściej warzysz?

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosta72
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.04
    • 40

    #16
    Piątek wieczór lub Sobota od 06:00 tak by nie miec spieprzonego weekendu

    Comment

    • Kopickie-Zamkowe
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2007.03
      • 29

      #17
      Co sadzicie o tym??: "Tradycja ludowa dowiodła tez ponad wszelką wątpliwość, że najlepiej jest warzyć piwo w czsie pełni Księżyca. Nikt nie zabierał się do produkcji w piątek czy sobotę, bo jak wiadomo sztuka ta najlepiej udawała się w poniedziałki, środy i czwartki. A w niedzielę, jak to w dzień święty, dopuszczona była jedynie degustacja" cytat z książki "Wszystko o piwie" Ziemowit Fałat. Co o tym sadzicie.?

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosta72
        Piątek wieczór lub Sobota od 06:00 tak by nie miec spieprzonego weekendu
        Z wypowiedzi mam rozumieć, że warzenia nie lubisz? No bo skoro "pieprzy Ci weekend"
        Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2007-05-29, 17:06.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • Andrzej_newada
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2006.11
          • 13

          #19
          hmm...najbardziej pasowałaby mi niedziela na warzenie ale.....- no cóż,przekonania mojej żony są nieco odmienne od moich.Warze więc w przypadkowe dni tygodnia oprócz niedzieli, ale zawsze od zacierania do chmielenia i zadania drożdży w jednym dniu.Staram się zacząć oczywście o 8-ej ale zanim ześrutuję itd. jest 12-ta .

          Comment

          • Madar50
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2007.04
            • 95

            #20
            Sobota lub niedziela. 7 rano, nastawiam wodę i biorę się za śrutowanie. O 12 jest już po wszystkim i zaczynam ( jak mam)

            Comment

            • wg2
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.07
              • 264

              #21
              Ja zawsze w sobotę lub w niedziele
              GAWEŁ

              Comment

              • tzi
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2006.12
                • 11

                #22
                Ja zaczynam najwcześniej o 21, chmielenie kończę ok 1-2 w nocy. Dzień dowolny

                Comment

                • peter007
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.06
                  • 2820

                  #23
                  Za dużo tych warek na koncie nie mam, ale zawsze staram się warzyć w niedzielę naiwnie licząc, że choć trochę żona mi pomoże
                  Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

                  Comment

                  • szefi
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.12
                    • 194

                    #24
                    Zazwyczaj zaczynam skoro świt w sobotę czyli około 10:00, aby popołudnie mieć już wolne,
                    zadaje drożdże i patrze na efekty w niedziele, abym spokojnie w poniedziałek iść do roboty

                    Comment

                    Related Topics

                    Collapse

                    • heckler
                      Cieszyn, Katowicka 136, Browar - Karczma Pod Czarnym Kogutem
                      heckler
                      Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
                      Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,
                      ...
                      2023-03-22, 17:08
                    • ART
                      Katowice, Tadeusza Kościuszki 5, Serwis Cafe&Pub
                      ART
                      Jakieś trąby wpadły na pomysł połączenia serwisu/sklepu rowerowego z barem.

                      Pomysł bardzo dobry! Pochwalam! A dlaczego trąby?

                      Bo miejscówka serwisu/sklepu z dopiskiem Cafe&Pub ma wejście na rogu Konopnickiej / Kościuszki i wisi na drzwiach kartka że w soboty i niedziele...
                      2025-04-30, 19:49
                    • bastion
                      Włochy, Palermo, Via Castrofilippo 20, Ballarak Magione.
                      bastion
                      Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
                      2025-04-24, 22:25
                    • pebejot
                      Serbia, Novi Sad, Futoški 93b, Zbir Pivara
                      pebejot
                      Minibrowar przy jednej z głównych arterii miasta, ale daleko (ok. 4 km) od głównego dworca kolejowego.
                      Nowy Sad to jedno z największych miast w Serbii i aż dziw bierze że nie posiada sensownego systemu komunikacji miejskiej.
                      Układ ulic jak w Nowej Hucie sprawia, że wszędzie jest...
                      2025-04-24, 12:33
                    • pebejot
                      Grenada, L'anse Aux Epines, West Indies Beer Company
                      pebejot
                      Grenada to kolejny wyspiarski kraj na Karaibach z browarem restauracyjnym.
                      Na samym południowym skrawku wyspy działa browar West Indies Beer Company.
                      Obiekt znajduje się przy drodze prowadzącej na plażę Lance Aux Epines Beach w odległości 2,5 km od międzynarodowego lotniska i 7...
                      2023-04-19, 11:27
                    • Loading...
                    • Koniec listy.
                    Przetwarzanie...