Chwalcie się przy okazji, co wysłaliście, żebym portkami jeszcze bardziej trzęsła
Pils ( ten z Wrocka ), Saison, i Dubbelbock.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Czy Kopyr i Mapajak też te same pilsy wysłaliście? Jeśli tak, to będzie bardzo ciekawe doświadczenie. Zwłaszcza, że we Wrocku miał być niby pils niemiecki
To mnie też ciekawi, czy jurorzy będą dyskwalifikować "nie w stylu".
Osobiście liczę na to, że, wiele pilsów będzie posiadało poważne wady i lekka niezgodność ze stylem przejdzie niezauważona Zwłaszcza, że w wykonaniu domowym te róznice sa naprawdę minimalne
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus
Jacer fauluje ! To samo piwo w dwóch kategoriach: niemiecki i bohemski.
A skąd wiesz jakiego mam
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Dlaczego fauluje - to sprawdzian dla jurorów. No i dla piw innych piwowarów
Mapajak, Jacer, Kopyr na dokładkę Marusia ( czarny koń konkursu ) plus kilku takich, którzy tu na forum nie piszą...
... "inni piwowarzy" już dawno stracili nadzieję na jako taki wynik, ale to przecież tylko zabawa.
Mapajak, Jacer, Kopyr na dokładkę Marusia ( czarny koń konkursu ) plus kilku takich, którzy tu na forum nie piszą...
... "inni piwowarzy" już dawno stracili nadzieję na jako taki wynik, ale to przecież tylko zabawa.
No ja nie wiem, czy mnie nie obrażasz, co to za ""
No właśnie - zabawa - w końcu postanowiłam w niej uczestniczyć
Zapomniałes o wenie. Z nim będzie cieżko wygrać.
(1+sqrt5)/2
Mam pytanie dotyczące użycia drożdży do mocniejszych piw. Zamówiłem ostatnio ze sklepu browarbizu zestaw surowców do uwarzenia szkockiego wee heavy (19 BLG). W opisie zestawu doradzają żeby użyć dwóch saszetek suchych drożdży (używam sucharów).
Carlsberg warzy to piwo w Kijowie, Lwowie i Zaporożu. Nie wiem jak oficjalnie nazywa się zakład Carlsberga w Kijowie. Adres: Пирогівський шлях, 137, Києв.
5,5% alk. Warzą ze słodu jęczmiennego oraz jęczmienia niesłodowanego. Pasteryzowane
Cześć, zastanawia mnie jedna kwestia. Z racji ograniczeń sprzętowych mogę działać jedynie na wątkach ok. 10 l. Chcę kupić paczkę drożdży suchych Voss Kveik MJ. W przypadku US05 albo S04 wsypywałbym wszystko na jedną warkę, ale słyszałem opinie, ze z kveikami nie ma co przesadzać....
Comment