[...]Najważniejsza k... jest piana ! Czasem piana siada ! Jak jest dużo alkoholu to jest mało piany ! Szklanki muszą k.... być czyste !
Piwo traktować można azotem ( nie pomylić k.... z tlenkiem azotu) ![...]- sensor
Ano będzie, szczególnie w kategorii Pils. BA podał listę startową. Dla mnie jednak szokiem jest żytnie, myślałem, że nikt tego nie będzie warzył, bo nikt nie wie jak smakuje, a tu zonk - druga najsilniej obsadzona kategoria.
Ci, którzy będą na podium w pilsie to będą mogli głowę nosić wysoko.
Też tak myślałem, a tu wiele osób uwarzyło by przynajmniej skosztować. Ze swej obserwacji wiem, że dużo tego piwa wypić nie można, jest bardzo gęste i ciężkie.
Też tak myślałem, a tu wiele osób uwarzyło by przynajmniej skosztować. Ze swej obserwacji wiem, że dużo tego piwa wypić nie można, jest bardzo gęste i ciężkie.
I mimo, że nie zbyt słodkie, to mnie się jawi jako deserowe.
Mam pytanie dotyczące użycia drożdży do mocniejszych piw. Zamówiłem ostatnio ze sklepu browarbizu zestaw surowców do uwarzenia szkockiego wee heavy (19 BLG). W opisie zestawu doradzają żeby użyć dwóch saszetek suchych drożdży (używam sucharów).
Carlsberg warzy to piwo w Kijowie, Lwowie i Zaporożu. Nie wiem jak oficjalnie nazywa się zakład Carlsberga w Kijowie. Adres: Пирогівський шлях, 137, Києв.
5,5% alk. Warzą ze słodu jęczmiennego oraz jęczmienia niesłodowanego. Pasteryzowane
Cześć, zastanawia mnie jedna kwestia. Z racji ograniczeń sprzętowych mogę działać jedynie na wątkach ok. 10 l. Chcę kupić paczkę drożdży suchych Voss Kveik MJ. W przypadku US05 albo S04 wsypywałbym wszystko na jedną warkę, ale słyszałem opinie, ze z kveikami nie ma co przesadzać....
Comment