Ależ Skubi - nam będzie dużo łatwiej jeśli sobie sam skompletujesz surowce, których Ci trzeba i będziesz wiedział co z nimi poczynić. Za tych kilka złotych wynikających z ceny zestawu ktoś dłużej postoi przy śrutowaniu, ktoś dłużej postoi przy pakowaniu, ktoś przygotował recepturę, ktoś przyszykował instrukcje warzenia, ktoś doradzi w razie problemów...
A różnice w cenach słodów - no cóż, chyba nie chciałbyś żeby cena 1kg była o 30-40% wyższa niż teraz tylko dlatego by zapewnić dużą różnicę przy porównaniu do 1 kg słodu z worka 20kg.
No cóż, ART. Nie chcę się tutaj za bardzo wtrącać, bo to Wasz biznes (misja).
Tylko te przykłady mnie nie przekonują. Bo chociażby za to "dłużej stanie przy śrutowaniu" płacę po prostu dodatkowo, jeśli zażyczę sobie śrutowanie. Ale dajmy na to wezmę zestaw nieśrutowany, a ja płacę drożej, bo za śrutowanie gdzieś tam ktoś policzył w głębi.... hmm. A jak kupię po prostu 10 kg słodów, to mi już nikt nie doradzi w razie problemów? To tylko w zestawach taka przyjemność przysługuje? I tak dalej.
I to nie ja nie chciałbym ceny wyższej 1 kg o 30-40%, tylko sklep by nie chciał, bo konkurencja nie śpi.
Pozdrawiam i wszystkiego taniego... dobrego!
No cóż, ART. Nie chcę się tutaj za bardzo wtrącać, bo to Wasz biznes (misja).
Tylko te przykłady mnie nie przekonują. Bo chociażby za to "dłużej stanie przy śrutowaniu" płacę po prostu dodatkowo, jeśli zażyczę sobie śrutowanie. Ale dajmy na to wezmę zestaw nieśrutowany, a ja płacę drożej, bo za śrutowanie gdzieś tam ktoś policzył w głębi.... hmm. A jak kupię po prostu 10 kg słodów, to mi już nikt nie doradzi w razie problemów? To tylko w zestawach taka przyjemność przysługuje? I tak dalej.
I to nie ja nie chciałbym ceny wyższej 1 kg o 30-40%, tylko sklep by nie chciał, bo konkurencja nie śpi.
Pozdrawiam i wszystkiego taniego... dobrego!
Każdy niestandardowy składnik to jakiś dodatkowy koszt, czy to pracy czy materiału. A tak jest w przypadku różnych wag surowców, różnych wielkości opakowań do nich potrzebnych czy to większej uwagi potrzebnej przy kompletowaniu. Zestawy są z racji swej różnorodności szykowane pod konkretne zamówienie tuż przed wysyłką i tak dalej.
Nie odmawiamy pomocy niezależnie od tego co Klient zakupił. Natomiast to już Klientowi pozostawiam do rozstrzygnięcia kwestię, czy jest zupełnie w porządku wobec sprzedawcy prosząc go o instrukcje warzenia gdy jednocześnie motywuje swą prośbę tym, że nie wybrał zestawu bo był o kilka zł droższy niż teoretyczny koszt pojedynczych jego składników, o których wiedział że takiej instrukcji nie zawierają.
Z mojej strony EOT w sprawie cen. Każdy wybierze jak mu wygodniej.
To ja jeszcze może o zestawach, bo chyba Skubi nie do końca zrozumiał, o co nam chodzi: zestaw słodów do produkcji piwa to dodatkowy wkład pracy: skomponowanie i przetestowaniae receptury, indywidualne spakowanie słodów i chmieli w niestandardowych ilościach, napisanie instrukcji. To jest dodatkowa praca, której nie ma przy sprzedaży słodów na kilogramy. Do tego dochodzi koszt materiałów, czyli opakowań, druku instrukcji. Myślę, że teraz już oczywiste jest, dlaczego zestawy są droższe?
EDIT: Art mnie uprzedził
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-03-09, 10:29.
Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia
Witamy w sklepie piwowarów dla Piwowarów! Polecamy szeroki asortyment produktów do warzenia piwa w domu. Szczególnie polecamy nasze wielokrotnie wypróbowane zestawy surowców. Jeśli wiesz dokładnie czego potrzebujesz, proponujemy przejść na listę wszystkich produktów "szybkie zamawia
są dopiero ujmowane na końcu listy - czy to w jakiś sposób Tobie utrudnia korzystanie ze sklepu?
są dopiero ujmowane na końcu listy - czy to w jakiś sposób Tobie utrudnia korzystanie ze sklepu?
No tu już lepiej, choć przyznam że nigdy nie przeglądam produktów z tego poziomu (zawsze przeglądam produkty klikając na kategorie (słód, drożdże itp.) i wybierając z lewego menu produktów a tam w liście są widoczne wszystkie produkty). Widać będę musiał zmienić przyzwyczajenia.
Ostatnia zmiana dokonana przez bielok; 2011-07-01, 14:19.
Powód: poprawka cytatu
anioły śmierdzą potem
żrą kiełbasę
mają w dupie żywych
Mam wielką prośbę, bo widzę, że ta plaga się strasznie rozpleniła, na forumowiczów też:
Dostarczamy do Wrocławia paczki pod koniec tygodnia. Oznacza to, że zamówienia opłacone dzisiaj musiały by być pakowane w piątek, a w piątek paczki już jadą do Wrocławia. Naprawdę, zapewniam Was, że spakowanie zamówień to nie przelew elixirem, tylko wymaga czasu i pracy człowieka. Zatem uprzedzam lojalnie, że nie wszystkie zamówienia opłacone DZISIAJ pojawią się przed wekeendem w Browarku czy w Magnacie. I proszę nie pisać, że zamówiłem w nocy i od razu opłaciłem i mam konto w mBanku - dla nas jest to przelew, który wpłynął dzisiaj - w nocy nie pracujemy.
Jeśli chcesz warzyć w weekend, złóż jak człowiek zamówienie w poniedziałek lub wtorek. Jeśli chcesz warzyć w weekend, a nie odbierasz we Wrocławiu, tylko paczka przychodzi kurierem, złóż zamówienie jeszcze wcześniej, w piątek, sobotę, niedzielę.
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2011-11-17, 14:47.
Jeśli chcesz warzyć w weekend, złóż jak człowiek zamówienie w poniedziałek lub wtorek. Jeśli chcesz warzyć w weekend, a nie odbierasz we Wrocławiu, tylko paczka przychodzi kurierem, złóż zamówienie jeszcze wcześniej, w piątek, sobotę, niedzielę.
E tam. Nie znasz się Marusia jak zamawiam u Was we wtorek, to w czwartek dostaje maila od UPSu (szybciej niż od Was), że paczka jest w drodze i w piątek ok 11 mam już wszystko pod drzwiami
Aromat - po otwarciu puszki nuty żywiczne, cytrusowe i nieznacznie owoce tropikalne. Po przelaniu głównie tropikalne mango
Piana - wysoka, średnia trwałość z długim kożuszkiem...
30.04.2024 odwiedziliśmy dzielnicę Favoriten leżącą na południe od Hauptbahnhof, gdzie w 2018 roku zaczął swą działalność malutki browarek Ten. Fifty. Dojechać tu można tramwajami 6 i 11, po czym dojść 200 m.
Miejsce na browar jest idealne - to jeden postindustrialnych budynków...
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
Mała mieścina leżąca parę minut jazdy od Jindřichův Hradec. Na końcu mało urokliwego rynku stoi całkiem ładny pałac, a wcześniej, po jego prawej stronie w ciągu kamienic w zeszłym roku narodził się mały browarek.
Odnowioną kamienicę przyozdobiono zdjęciami z wnętrza browaru,...
Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
Comment