Miałem takie przypadki, że piwko odfermentowało mi w 3 dni. Nie zdążyłem się zorientować bo nie zaglądałem tam. Było to chyba m.in. SEBA. Czapa była ale szybko się zredukowała. Zostały jednak zdradzieckie dla fermentacji pierścienie na fermentorze.
Ostatnia zmiana dokonana przez Infam; 2012-11-24, 19:15.
Odkąd wybudowano kładkę Bernatkę Podgórze rzeczywiście odżyło i okolicę rynku a szczególnie Staromostowej zapełniły się lokalami z międzynarodowym smakiem. Nie mogło i też zabraknąć piwnych klimatów. Zapewne sporo pamięta nieczynną już "Miejscówkę" czy dalej działający...
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - krążki.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny żółty.
Aromat - cytrusy i nuty zbliżone do stylu Mosaic....
24.07.2019 miałem okazję odwiedzić browar Bury. To całkowicie nowy zakład zaprojektowany i zbudowany od podstaw na specjalnie zakupionej w tym celu działce, więc nie dziwne że znajduje się na peryferiach miasta w kształtującej się strefie przemysłowej.
Sam budynek nie jest zbyt wielki,...
Ekstrakt 10.0*, alko 3.8%.
Chmiele: Marynka i Lubelski.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - sporo.
Barwa - złoto.
Gaz - średni.
Aromat - ciekawy, ziołowość plus iglaste,
Smak - słód i gorzkawa ziołowość po "żatecku"...
19.06.2019 miałem okazję na zaproszenie Krzyśka i Mateusza Jachimczaków (czyli taty i syna) odwiedzić ich browar. Przybyłem do Podłęża do ich domu gdzie mieszkają z całą rodziną i razem udaliśmy się do odległego o jakieś 1200 m browaru. Byłem przekonany, że cały czas jesteśmy w...
Comment