Witam
Mam mały problem mianowicie mam surowce na pilsa niemieckiego, lecz nie mam warunków do dolnej fermentacji (tem. powyżej 18) czy mogę zastosować drożdże S-04. Oczywiście wiem, że to już nie będzie pils niemiecki tylko jakieś tam piwo. Pomału goni mnie już termin ważności ześrutowanego słodu.
Z góry dziękuje za pomoc
Mam mały problem mianowicie mam surowce na pilsa niemieckiego, lecz nie mam warunków do dolnej fermentacji (tem. powyżej 18) czy mogę zastosować drożdże S-04. Oczywiście wiem, że to już nie będzie pils niemiecki tylko jakieś tam piwo. Pomału goni mnie już termin ważności ześrutowanego słodu.
Z góry dziękuje za pomoc
ostatniego "pilsa niemieckiego" na drożdżach US-04 wyszedł bardzo dobry, lecz piwo miodowe z resztek według Zbyszek T wyszło wyśmienite jak dla początkującego smakosza
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...

Comment