Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gozdawa Amber - czy wdalo się zakażenie?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mysiul
    Junior
    • 01-2014
    • 13

    Gozdawa Amber - czy wdalo się zakażenie?

    W 7 dniu burzliwej fermentacji widok mam taki:



    Co o tym myślicie?
    Last edited by mysiul; 13-01-2014, 15:31.
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10738

    #2
    Myślę że OK
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • mysiul
      Junior
      • 01-2014
      • 13

      #3
      A te drożdze? (mialy byc dolnej fermentacji a pływają?) pienistosć ?

      Comment

      • anteks
        maruda
        • 08-2003
        • 10738

        #4
        Bo dolne to sa z nazwy. Drożdż unosi się na powierzchni. Jak masz drugie wiadro to zlej na cichą
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • mysiul
          Junior
          • 01-2014
          • 13

          #5
          Dziękuję za podpowiedzi, przelalem na cichą i jest ok, robię kolejne piwo, tym razem jasne WES i mam pytanie czy mogę dodać naturalnego nadbużańskiego miodu ??? Jestem na etapie schładzania brzeczki przed dodaniem drozdzy. Jesli tak to ile na 23 l
          Last edited by mysiul; 14-01-2014, 13:56.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎