Jestem zaraz przed rozlaniem do butelek. Zaciekawiły mnie takie brązowe plamy na powierzchni. Wydaje mi się, że są to drobne "wysepki" z pozostałych drożdży, ale mam też obawę czy to czasem nie jest jakaś infekcja. Kosztowałem trochę z probówki, gdy sprawdzałem Blg i w smaku jest dobre... powiedziałbym, że nawet bardzo dobre, a jak uleżakuje i nagazuje to będzie SUPER. Czy z poniższych zdjęć widać coś podejrzanego?



. Trafiłem tu, gdyż szukałem sposobu na określenie mniej więcej wieku powstania kufla, który ostatnio zakupiłem na wyprzedaży garażowej (w googlach nic niestety sensownego nie znalazłem). Kufel ogólnie wygląda...
? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji
. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...

Comment