Witam. Jak w tytule. Pierwsza warka
Miałem zaczekać na powrót z wakacji ale mam dzień wolny więc zabieram się do pracy. Przygotowałem recepturę, która mam nadzieje jest poprawna. Prosił bym o weryfikacje i rady.
Piwko ma podchodzić pod APA/AIPA:
Zacieranie
Słód mieszany:
-Pilzneński 2,5kg
-Monachijski 1,3kg
-karmelowy jasny 0,2kg
całość 66 stopni na 60min
Chmielenie
-Citra 30min/25g.
-Marynka 20min/20g.
-Sybilla 5min/25g.
Chmielenie na cichej (o ile wystarczy czasu)
-Citra 15g.
O ile wystarczy czasu ponieważ 3 sierpnia wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc będę chciał rozlać to do butelek. Cicha fermentacja zależy od tego jak szybko uwiną się drożdże.
Jakieś sugestie??
Miałem zaczekać na powrót z wakacji ale mam dzień wolny więc zabieram się do pracy. Przygotowałem recepturę, która mam nadzieje jest poprawna. Prosił bym o weryfikacje i rady.Piwko ma podchodzić pod APA/AIPA:
Zacieranie
Słód mieszany:
-Pilzneński 2,5kg
-Monachijski 1,3kg
-karmelowy jasny 0,2kg
całość 66 stopni na 60min
Chmielenie
-Citra 30min/25g.
-Marynka 20min/20g.
-Sybilla 5min/25g.
Chmielenie na cichej (o ile wystarczy czasu)
-Citra 15g.
O ile wystarczy czasu ponieważ 3 sierpnia wyjeżdżam na dwa tygodnie, więc będę chciał rozlać to do butelek. Cicha fermentacja zależy od tego jak szybko uwiną się drożdże.
Jakieś sugestie??
Słody już wsypane
tak więc odwrotu już nie ma. ma ktoś jeszcze jakieś uwagi??
jakieś sugestie?
A teraz dla spokoju ducha AIPA z Kormorana. Dzięki Panowie za rady i wasze zdrowie!
Comment